2 dagen werken op Herentalsesteenweg/Leistraat (N123) in Lichtaart

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-09-2016

Op dinsdag 6 en woensdag 7 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteringswerken uit op de Herentalsesteenweg en de Leistraat (N123) in het centrum van Lichtaart (Kasterlee). De gewestweg krijgt er plaatselijk een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken is de N123 afgesloten in beide richtingen en volgt het verkeer een omleiding.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort
Het wegdek van de N123 is plaatselijk versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom in beide richtingen een nieuwe toplaag aanleggen. Die zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers sterk verbeteren. De werken starten dinsdagochtend 6 september en zullen bij goed weer maximaal twee dagen duren.

Werken in 2 zones
Het wegdek van de N123 wordt op twee locaties gelijktijdig vernieuwd. Op de Herentalseweg (N123) vinden de werken plaats tussen de Hoge Bergweg en de Poederleesteenweg. Daarnaast wordt er ook gewerkt op de Leistraat (N123) tussen de Hoogstraat en de Zagerijstraat.

Tijdens de werken is de N123 in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Op de Herentalseweg wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de N134 (Poederleesteenweg-Achterlee-Lichtaartsesteenweg) en de N153 (Poederleeseweg).

Verkeer minder dan 3,5 ton en lijnbussen kunnen ook de plaatselijke omleiding volgen via Gemeentestraat, Schoolstraat, Esdoornlaan, Boskant en Kastanjelaan.

Het verkeer op de Leistraat volgt een omleiding langs de Tielensesteenweg, Plaats-Molenstraat, Klein Plaats en de Hoogstraat. Fietsers kunnen steeds langs de werfzones passeren, maar moeten plaatselijk afstappen.

Weersgevoelig
Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden.