Nieuws uit Herentals

Bekijk alle nieuwsberichten »

21-09-2016

Grabbelpas tijdens de herfstvakantie

 

In de herfstvakantie, op maandag 31 oktober en op donderdag 3 en vrijdag 4 november, laat de Grabbelpas de kinderen gezellig griezelen. De inschrijvingen starten op maandag 3 oktober om 17 uur, zowel online als bij de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 4 oktober kunt u ook telefonisch inschrijven via tel. 014-21 21 86. Om deel te nemen aan de activiteiten hebben de kinderen geen pasje meer nodig. Bij een eerste inschrijving moet u wel de informatiefiche invullen. Zo beschikt de jeugddienst over alle nodige informatie. Alle informatie over de Grabbelpas vindt u op https://www.herentals.be/grabbelpas.

 

Loopwedstrijd Kasteellopers

 

Op zondag 9 oktober organiseren de Kasteellopers uit Vorselaar een loopwedstrijd over het grondgebied van Herentals. Het parcours loopt langs de bossen aan het Heiken en de rechteroever van de Nete. Er komen bevoorradingsposten aan de Meivuurstraat en aan de Bornstraat. Het parcours is afgelijnd met pijltjes. De organisatoren moeten nog wel toestemming vragen aan een aantal privé-eigenaars.

 

Diva Benini en kunstacademie nemen fietstunnel onder handen

 

De stedelijke kunstacademie en het bekende Herentalse kunstenaarsduo Diva Benini slaan de handen in elkaar om van de fietstunnel aan Prima Lux een uniek street art project te maken. Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid duidde de wanden van de fietstunnel trouwens aan als gedoogzone voor kunst. De jeugdateliers van de academie en Diva Benini gaan eerst samen ontwerpen maken om deze vervolgens in realiteit te brengen. Het zal niet enkel om graffiti gaan, maar ook om andere muurdecoraties.

 

Buurtvrijwilligers tafelen gezellig samen

 

In Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zetten heel wat inwoners zich in als buurtvrijwilliger. Zij houden bijvoorbeeld vrijwillig de straten en de bloemperken van het openbaar domein proper. Dit jaar zijn er 56 buurtvrijwilligers die ondertussen al meer dan 44 zakken met zwerfvuil hebben opgeruimd. Om deze mensen te bedanken voor hun inzet nodigt het stadbestuur ze naar tweejaarlijkse gewoonte uit om even bij te praten met een ontbijt. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 9 oktober in zaal ’t Hof.

 

Dag van de Klant

 

Op zaterdag 24 september doen de Herentalse handelaars mee met de Dag van de Klant. Tijdens de Dag van de Klant kunt u genieten van een optreden van Diana More. Ze treedt op om 14 uur in de Bovenrij, en om 15.30 uur in de Zandstraat. De Bovenrij en de Zandstraat zijn autovrij van 11 tot 18 uur.