30 JAAR PLATEN- en CD BEURS IN HEIST FEESTEDITIE

Bekijk alle nieuwsberichten »

15-10-2016


 Op 1 november eerstkomend viert de Internationale Platen- en CD beurs van Heist o/d Berg zijn dertigste verjaardag in cc Zwanenberg.
Deze langstlopende muziekbeurs van het land heeft heel wat muzikale trends en modeverschijnselen zien komen en gaan, maar is in de vaderlandse muziekwereld een constante die door haar streven naar een kwalitatief hoogstaand aanbod steeds relevant is gebleven. Bewijs hiervan zijn de ettelijke honderden bezoekers die tweemaal per jaar de verschillende zalen (en de cafétaria) van het cultureel centrum overrompelen.
En dat deze beurs echt internationale uitstraling heeft blijkt niet enkel uit de nationaliteit van de standhouders (talrijke binnenlandse standen, maar ook al onze buurlanden én het Verenigd Koninkrijk zijn vertegenwoordigd), maar van heinde en ver komt men om in Heist op zoek te gaan naar dat ene stuk om de collectie te vervolledigen; zo kreeg de beurs reeds muziekliefhebbers uit Japan, de Verenigde Staten, Scandinavië en zowat alle landen uit het voormalige Oostblok over de vloer.
Ter gelegenheid van deze verjaardagseditie heeft de organisatie een tentoonstelling gepland van een selectie affiches ,die door de jaren heen de beurs aankondigden en waarvan sommige zelf een verzamelobject werden.
Om te benadrukken hoezeer de organisatie beseft dat het succes van de beurs in hoge mate afhangt van zijn trouwe bezoekers kan iedereen op de facebookpagina  via een wedstrijd meedingen naar 10 recente vinyl-uitgaven. Ook krijgt elke honderste bezoeker een waardebon van €10, die op de beurs bij een standhouder naar keuze omgewisseld kan worden.
De Internationale Platen- en CD beurs van Heist o/d Berg gaat door op dinsdag 1 november van 10 tot 17u in cc Zwanenberg. De inkom bedraagt €4.