Herdenking Wapenstilstand

Bekijk alle nieuwsberichten »

18-10-2016

 

Op vrijdag 11 november worden op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen herdacht. De dag begint om 8.30 uur in Morkhoven met een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats bij de graven van de vier Britse vliegeniers en de graven van de oud-strijders Franciscus Schellens, Vic T Seyen en Jos Van Asbroeck.

In Noorderwijk zijn er vanaf 10.15 uur kransneerleggingen aan de Sint-Bavokerk, op de oude en de nieuwe begraafplaats en aan het monument ter herdenking van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt om 12 uur afgesloten met een receptie in café Sportwereld.

In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.