Fietspad langs Turnhoutsebaan (N140) in Gierle wordt vernieuwd

Bekijk alle nieuwsberichten »

08-11-2016

 

Vanaf maandag 14 november 2016 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verder met de vernieuwing van het fietspad langs de Turnhoutsebaan (N140) in Gierle (Lille). Vorig jaar werd al een eerste deel van het fietspad in de richting van Turnhout vernieuwd. Nu volgt het tweede deel en wordt ook het fietspad langs de kant richting Gierle aangepakt. De werken zullen ongeveer zes weken duren, tot en met 23 december.
 
Comfortabel en veilig fietspad
Begin vorig jaar werd al een eerste zone van het fietspad van de Turnhoutsebaan richting Turnhout vernieuwd tussen het kruispunt met de Veedijk en het voetbalveld van Rooien Sportief. De werken aan het fietspad gaan hier nu verder tot aan het kruispunt met de Schoorstraat. Vervolgens wordt ook het fietspad richting Gierle vernieuwd over de volledige afstand. De betonnen toplaag van het fietspad wordt opgebroken en volledig vervangen. Met deze veilige, comfortabele fietsverbinding maakt de Vlaamse overheid van de fiets een vlotter en veiliger alternatief voor het woon-werkverkeer tussen Lille en Turnhout.
 
Verkeer behoudt steeds doorgang
De werken worden uitgevoerd met zo weinig mogelijk hinder voor zowel fietsers als automobilisten. Fietsers kunnen steeds in beide richtingen over de Turnhoutsebaan fietsen langs één zijde van de weg. Ook het autoverkeer hoeft tijdens de werken geen omleidingen te volgen. De aannemer gebruikt een mobiele werfzone die opschuift naarmate de werken vorderen. Ter hoogte van deze werfzone kan het verkeer steeds beurtelings passeren.
 
Nieuwe bomen op komst
De afgelopen weken werden de bomen langs de Turnhoutsebaan gerooid om de werken aan het fietspad te kunnen uitvoeren. Na afloop van de werken zullen er nieuwe, jonge inlandse eiken worden aangeplant.