Heistenaar Pieter Verelst wint prestigieus Camerettenfestival in Rotterdam

Bekijk alle nieuwsberichten »

29-11-2016


Op zaterdag 26 november streden drie getalenteerde cabaretiers tijdens de finale van de 51e editie van het Camerettenfestival om de felbegeerde Juryprijs. Uiteindelijk nam de Vlaming Pieter Verelst (°1990) de prijs mee naar Heist-op-den-Berg.


Pieter Verelst is cabaretier en (stem)acteur bij onder andere animatiefilms, ‘Familie’ en ‘Paradise Trips’: Als aanstormend cabaretier wordt hij wel eens vergeleken met een een jonge Hans Teeuwen en Wim Helsen. Op het Groninger Studenten Cabaret Festival won hij als Vlaming in 2014 zowel de jury- als de publieksprijs. En nu dus de hoofdprijs op het prestigieuze Camarettenfestival.


De jury over Juryprijswinnaar Pieter Verelst:


“Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”


Eerder wonnen o.a. Ivo de Wijs, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Joke Van Leeuwen en Hans Teeuwen de Juryprijs. Ook de Vlamingen Kommil Foo en Begijn Le Bleu staan op de erelijst.
De drie finalisten (en dus ook winnaar Pieter Verelst)