Lancering SFFRN Gin @saffraanboerderij Morkhoven

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-12-2016


Marc Leloup en Linda Van den Bulck startten eind 2013 met saffraanboerderij ‘Belgische Saffraan’ te Morkhoven, waar we op duurzame wijze saffraan telen. We lanceerden verschillende producten, behaalden enkele mooie prijzen en zochten ondertussen verschillende distilleerders op om een saffraangin te laten maken, maar telkens botsten we op een barrière.


Drie jaar later stapten we naar Ben Heylen en Filip Janssens van VIBE Distillers uit Herentals. Het parcours van Belgische Saffraan en VIBE is uiteraard verschillend en toch delen we éénzelfde eigenschap. Van onderwijs naar saffraanteelt, van academicus naar gin stoken: het is geen alledaags gegeven. Wat drijft ons? Passie! Alleszins passie voor het product op zich én voor het zoeken naar nieuwe combinaties en smaken.


Ben en Filip startten in 2014 met hun kleinschalige ginstokerij (op de eerste verdieping van hun stamcafé) en rijfden al verschillende keren prestigieuze, internationale prijzen binnen. Het creëren van een nieuwe gin, met als hoofdtoets saffraan van eigen bodem, sprak hen direct aan.  Op voorwaarde dat de saffraan gedistilleerd werd. Omdat dat staat voor kwaliteit en vakmanschap. Geen ‘saffron infused’ gin, zoals er al een paar bestaan, maar een gedistilleerde ‘Saffron London Dry Gin’ met ecologisch geteelde saffraan uit Morkhoven en gecreëerd en geproduceerd op een artisanale manier door VIBE! Hij is bloemig, warm, lichtbitter en pittig. Deze verrassende saffraangin leent zich tot puur drinken of combineert mooi met een neutrale tonic.


Quote van topchef Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop- Boechout): ‘we gaan hier absoluut mee werken. De SFFR Gin is zeer verfijnd, subtiel en heel schoon gedoseerd. Zelfs met een tonic blijft de saffraan overeind. Een topper!’


Het grote publiek kan voor het eerst kennismaken met de SFFRN Gin op de winterhappening ‘kerst@saffraanboerderij’ op zaterdag 10 december van 17-22u. Daar zullen in en rond de saffraanboerderij een 10-tal standhouders met bijzondere producten, lekkers aanbieden. We kozen voor een samenstelling van kleinschalig, lokaal en kwalitatief hoogstaand aanbod. De slagzin is ‘lokaal met een verhaal’.


Ook daar van harte welkom! U vindt er onder andere een lamsgrill (van lammeren die in natuurgebieden grazen), een ‘Suzette on fire’ (!?), Migino-tapas, een ginbar (of course), sprankelende wijnen en binnenshuis bijzondere cadeau ideeën.