De Pitstop ontvangt award

Bekijk alle nieuwsberichten »

09-12-2016

Uit Europese cijfers bleek onlangs dat 23% van de Belgische jongeren risico loopt op armoede en sociale uitsluiting.

Met haar Awards probeert BNP Paribas Fortis Foundation tegen deze trend in te gaan. Dat programma beloont en ondersteunt, nu al voor het zevende jaar op rij, talrijke verenigingen die zich via onderwijs inzetten voor de sociale integratie van kinderen en jongeren in moeilijkheden.

Dit jaar wordt in totaal 758.000 euro verdeeld over 68 laureaten en 9 ‘Recht uit het Hart’-projecten over heel België (zie brochure in de bijlage).

In Antwerpen ontvangen 10 verenigingen samen € 120.000 voor de realisatie van zo’n project.

Bij de laureaten van 2016 bevindt zich ook een vereniging uit onze regio. Het gaat om De Pitstop (afdeling van De Waaiburg) uit Geel, voor hun begeleiding ondersteunende projecten. De Pitstop is een trainingscentrum voor kamerbewoning. Er verblijven jongeren van 17 tot 20 jaar die door hun verleden en/of huidige psychosociale problemen onvoldoende vaardigheden hebben om zelfstandig te leven. Naast de gesprekstherapie wil Pitstop eropuit trekken met de jongeren, zodat ze échte ervaringen opdoen en beleven. De Foundation schonk hiervoor € 8.925.

Als u een interview met de laureaat wenst of graag eens ter plaatse gaat kijken, geef me dan zeker een seintje.

De Awards is een van de belangrijkste financiële steunprogramma’s van BNP Paribas Fortis Foundation aan het verenigingsleven. Elk jaar worden de Belgische verenigingen via een projectoproep uitgenodigd om hun projecten in te dienen. Sinds zijn start in 2010 heeft het Awards-programma al bijgedragen tot de realisatie van 423 initiatieven voor een totaalbedrag van ruim 4,6 miljoen euro.