Burgemeesters van Grobbendonk en Vorselaar reiken diploma's uit

Bekijk alle nieuwsberichten »

14-12-2016

 

Dit najaar volg​den​ een 100-tal cursisten de opleiding reanimeren en defibrilleren van het Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar. Op maandag 19 december 2016 om 20.00 uur mogen zij hun diploma in ontvangst nemen in de raadzaal van het gemeentehuis van Grobbendonk (Boudewijnstraat 4).

De burgemeester van Grobbendonk, Eric Van Meensel en de burgemeester van Vorselaar, Lieven Janssens, zullen de diploma's officieel overhandigen.

Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar organiseerde 4 opleidingen reanimeren en defibrilleren in Grobbendonk en Vorselaar in het kader van het project ‘Steden en Gemeenten Hartveilig’. Het Rode Kruis wil de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken. Grobbendonk en Vorselaar ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst 'Hartveilige gemeente’ en voldoen aan de criteria om een hartveilige gemeente te zijn:

Zij beschikken over automatische externe defibrillatoren (AED) die publiek toegankelijk zijn. Bovendien gingen zij het engagement aan om hun inwoners te sensibiliseren. Samen met de Rode Kruisafdeling Grobbendonk-Vorselaar organiseerden zij opleidingen in reanimatie en AED-gebruik voor de bevolking en minstens 10% van het gemeentepersoneel.

Gezien het aantal deelnemers, bleken deze opleidingen een groot succes.
 
Tweemaal per jaar richt Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar ook EHBO-opleidingen in. Op 19 december a.s. krijgen de deelnemers van deze opleiding ook hun diploma's uitgereikt.