Vandaag grote kerststallentocht door Olen

Bekijk alle nieuwsberichten »

17-12-2016

 


De Olenaars zetten hun beste beentje voor om van deze eindejaarsperiode een magisch moment te maken. Zo kan je nu zaterdag 17 december de kerstsfeer opsnuiven tijdens de grote kerststallentocht. Bezoek de mooie en gezellige kerststallen te voet, per fiets of met de huifkar. De routes vind je hier.


Er staan in totaal maar liefst 24 kerststallen in Olen. Een groot aanbod. Daarom kan je zaterdag kiezen tussen verschillende routes die je langs verschillende kerststallen brengen. De deelnemende buurtcomités en verenigingen zorgen voor een gezellige sfeer en lekkere hapjes en drankjes.

Praktisch:
•Je kan de tocht starten aan elke kerststal vanaf 18.00 uur. Een overzicht van de kerststallen vind je via de rubriek 'Downloads'. Het einde is gepland rond 23.00 uur.
•Er rijden twee huifkarren. De ene huifkar vertrekt aan de kerk in O.-L.-V.-Olen en rijdt richting Meren. De andere huifkar vertrekt aan de kerk van St.-Jozef-Olen. Deze rijdt richting De Bleek. Beide huifkarren stoppen in de Doffense Heikant waar je kan overstappen. De exacte dienstregeling kan je hiernaast downloaden en hangt ook uit in elke kerststal.
•Draag best een fluovestje en breng een zaklamp mee.
•De wandelroutes zijn bewegwijzerd.
•De wandelroute van Olen-Centrum is 4 km lang. De wandelroute van O.-L.-V.-Olen en St.-Jozef-Olen is 19 km lang. Daarnaast zijn er verschillende wandellussen mogelijk.
•Als je minstens drie kerststallen bezoekt, maak je kans op een mooie prijs. Vraag je deelnamekaart bij de kerststal waar je start.