Zalig winterwandelen

Bekijk alle nieuwsberichten »

25-12-2016

 

Deze winter starten we met de achtste editie van het winterwandelfestijn. Heerlijke winterse wandelingen met onderweg iets lekkers om je te verwarmen of om je op krachten te laten komen. Alle wandelingen richten zich zowel tot de recreatieve wandelaar en de meer geoefende wandelaar als gezinnen met kinderen. Deelname kost 5,00 EUR per persoon (inclusief proevertjes onderweg).


Komende wandelingen:

- Maandag 26 december: Naar de hemel… op Hemeldonk in Gierle (Lille) – 8 km
- Zondag 15 januari: Verrassend beleven en genieten! (Zandhoven) – 9 km
- Zondag 29 januari: Ieder zijn meug (Ranst) – 9.5 km
- Zondag 12 februari: Valentijnswandeling (Zoersel) – 9 km
- Zondag 26 maart: En toen verging de wereld in Oostmalle! (Malle) – 7 km

Meer informatie
Voor meer informatie kan je terecht op www.landvanplaysantien.be, of je kan contact opnemen via 03 310 05 14 of info@landvanplaysantien.be.

 

Uitgebreide informatie over de wandelingen:

Naar de hemel… op Hemeldonk in Gierle
Op tweede kerstdag wandelen de Gierlenaren de kerstwandeling naar Hemeldonk: een traditie! Echt zo’n typische heerlijk ouderwetse winterwandeling. Davidsfonds Gierle en Toerisme Lille ontvangen je in een stemmige Schuur: warmte, muziek en hapje of drankje. Langs een bewegwijzerd traject stap je vervolgens aan eigen tempo over paadjes en landwegen naar de kerststal op het landelijke gehucht Hemeldonk. De kerststal is een pronkstuk met levende dieren op een uitzonderlijke locatie, een traditie van meer dan 40 jaar: gezelligheid rond vuurkorven met de buurtbewoners. Nadien wenkt weer de verlichte kerktoren en de Schuur.
Vertrek: De Schuur, Singel, 2275 Gierle 
Vertrekuren: vrij vertrek tussen 14.00 en 15.00 uur 
Inschrijven en meer informatie: Toerisme Lille, Rechtestraat 44, 2275 Lille, 014 44 82 33, toerisme@lille.be of lucvandeweerd@skynet.be