Hoor jij de sirene op 5 januari? Laat het ons weten

Bekijk alle nieuwsberichten »

31-12-2016

 

 

Donderdag 5 januari worden tussen 11.45 en 13.15 uur de Seveso-sirenes getest. Je hoort dan een huiltoon die na een korte periode herhaald wordt. Na dit signaal volgt een dingdong-geluid en de gesproken boodschap ‘proefsignaal’. Heb je het signaal goed of slecht gehoord? Laat het ons weten.


De Seveso-sirenes zijn elektronische sirenes in de buurt van Seveso-bedrijven. Ze waarschuwen de bevolking als er een ongeval gebeurt in het bedrijf.

In een Seveso-bedrijf worden gevaarlijke stoffen behandeld, geproduceerd, gebruikt of opgeslagen. De vestigingen van Umicore en Aurubis zijn Seveso-bedrijven.

In Olen zijn er drie sirenes opgesteld aan Umicore en Aurubis en één aan basisschool de Kriebel. Elk kwartaal worden de sirenes getest.

Hoor jij de sirene? Laat het ons weten!

Het lokaal bestuur wil nagaan in hoeverre deze signalen hoor- en verstaanbaar zijn. Daarom vraagt het lokaal bestuur aan iedereen die zich in de buurt van de sirenes bevindt op het moment van de testen, om te laten weten of het signaal hoorbaar was en of de boodschap begrepen werd. Klik hiervoor op deze link. Alvast bedankt!