Pas ten vroegste vanaf mei eenrichtingsverkeer op Geelseweg

Bekijk alle nieuwsberichten »

11-02-2017


 De werken aan de N13 gaan nog wat langer door zonder hinder voor het verkeer. Het eenrichtingsverkeer van Geel naar Herentals zal pas ten vroegste ingaan op 2 mei, in plaats van op 1 maart. Concreet zal je dus nog minstens twee maanden langer in beide richtingen over de N13 kunnen rijden.


Rooien van bomen uitgesteld

Eerder was de start van het eenrichtingsverkeer al eens opgeschoven van januari naar maart, door een wijziging in de planning bij Pidpa. Nu is beslist om de bomen langs de N13 pas later te laten rooien en geen afzonderlijke (kap)vergunning hiervoor aan te vragen. Eens de hoofdaannemer de algemene bouwvergunning op zak heeft, kan hij de bouw- en rooiwerken immers gelijktijdig uitvoeren. Resultaat: de N13 kan langer benut worden.

Aan de duur van het project verandert dit niets. De N13 zou eind 2018 helemaal vernieuwd moeten zijn dankzij een comfortabel wegdek, veilige fietspaden en een gloednieuw rioleringssysteem. Daarnaast worden gezonde bomen aangeplant. Nu zijn veel bomen langs het traject ziek. Ook verminderen opduikende boomwortels de verkeersveiligheid.


Vragen en meer info
Een volledig overzicht van het vernieuwingsproject van de N13 vind je via www.slimdoorolen.be. Daar kan je je via de rubriek 'Vragen?' ook inschrijven op een aparte nieuwsbrief. Zodra er nieuws is over de werken, ontvang je dit in jouw mailbox.

 Met vragen over de riolerings- en wegenwerken kan je alle werkdagen tussen 8.00 uur en 19.00 uur terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via contact@aquafin.be.