Opendeurdag Wit-Gele Kruis Herentals

Bekijk alle nieuwsberichten »

14-03-2017

 


Wit-Gele Kruis Herentals zet deuren open tijdens Dag van de Zorg

Tijdens de Dag van de Zorg op 19 maart zet het Wit-Gele Kruis van Herentals zijn deuren open voor het grote publiek. Tussen 10 en 17 uur kan je kennismaken met onze brede waaier aan diensten en ontdek je dat het Wit-Gele Kruis meer is dan thuisverpleging alleen.
Je krijgt de kans om verschillende miniworkshops en demo’s te volgen:

·         Reanimeren in ons skillslab

·         Leer je verplaatsen met een tillift

·         Leer een draagdoek knopen om je baby comfortabel te dragen

·         Help iemand die gevallen is recht met onze Raizerlift

·         Test zorgtechnologieën uit in onze gloednieuwe experience room

·         …

 

Experience room in primeur

 

Patiënten zo lang mogelijk thuis laten wonen, daar waar ze zich het beste voelen. Dat is waar het Wit-Gele Kruis van Antwerpen dagelijks naar streeft. We willen dat onze patiënten zich gerust en veilig voelen, ook als ze alleen zijn. Daarom zijn we niet enkel intens bezig met thuisverpleging, maar zetten we ook hoog in op zorgtechnologie. Om de mogelijkheden van zorgtechnologie in de thuisomgeving aan te tonen, richtten we een experience room in. In deze demoflat bootsen we een thuisomgeving na waar zorgtechnologieën werden ingebouwd. Deze zorgtechnologieën hebben een kleine impact op de woning zelf, maar een grote impact op de veiligheid van de gebruiker!

 

Tijdens de opendeurdag zetten we onze experience room voor de eerste keer open voor het grote publiek. Alle inwoners van Herentals en omstreken zijn op zondag 19 maart van 10 tot 17 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze afdeling van Herentals. We voorzien een hapje, drankje en kinderanimatie.