20 maart 2017: Eedafleggingen nieuwe burgemeesters Herentals en Herenthout bij gouverneur Cathy Berx

Bekijk alle nieuwsberichten »

18-03-2017

 

Op maandag 20 maart 2017 worden de heren Jan Bertels (Herentals) en Patrick Heremans (Herenthout) uitgenodigd om de eed van burgemeester af te leggen in handen van gouverneur Cathy Berx.

In Herentals stond burgemeester Jan Peeters sinds 2001 aan het roer van de stad.  Nu geeft hij de fakkel door aan de heer Jan Bertels, die al 10 jaar als schepen actief is in Herentals.  Ook in Herenthout nemen de inwoners afscheid van hun burgervader. Na 10 jaar burgemeesterschap gaat de heer Roger Gabriëls met pensioen, en geeft hij de sjerp door aan de heer Patrick Heremans, cultuurschepen in Herenthout.

    HERENTALS  :  Jan Bertels  (sp.a) volgt huidig burgemeester Jan Peeters (sp.a) op.


    HERENTHOUT : Patrick Heremans ( GemeenteBelangen Herenthout) volgt huidig burgemeester Roger Gabriëls ( GemeenteBelangen Herenthout)  op.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans tekende zopas de benoemingsbesluiten van de nieuwe burgemeesters van Herentals en Herenthout.  Na de eedaflegging bij gouverneur Cathy Berx kunnen Jan Bertels en Patrick Heremans officieel aantreden als burgemeester van hun stad en gemeente.

Gouverneur Cathy Berx dankt de aftredende burgemeesters Jan Peeters en Roger Gabriëls voor de goede samenwerking tijdens de voorbije jaren.