IT-consultancybedrijf Elmos uit Mechelen steunt het goede doel op Noorderwijk Alive 2017

Bekijk alle nieuwsberichten »

10-08-2017

 

 

 

 

IT-consultancybedrijf Elmos uit Mechelen is de hoofdsponsor van het jaarlijkse lokale festival Noorderwijk Alive dat plaatsvindt in Noorderwijk (Herentals). De opbrengst gaat dit jaar naar een handbike voor Michaël Meulenbergs die verlamd raakte aan zijn benen door een ski-ongeval.

 

De 24-jarige Michaël Meulenbergs uit Booischot ging in november 2016 skiën met vrienden in de indoor-skihal in Landgraaf aan de Nederlandse grens. Hierbij kwam hij ongelukkig ten val. Een centrale zenuw werd geraakt en Michaël geraakte verlamd vanaf zijn middenrif. Mede dankzij zijn positieve ingesteldheid mag Michaël na 2,5 maanden revalideren in revalidatiecentrum Pellenberg al naar huis. Maar zijn revalidatie ging vooral uitzonderlijk snel en vlot door de steun die hij kreeg van zijn familie en vrienden. Na het ongeval hebben zij samen de nodige renovatiewerken gedaan om het Michaël zo comfortabel mogelijk te maken. De jongeman laat zijn hoofd niet hangen en vindt het heel belangrijk om in beweging te blijven. Zo kocht hij een aanklikfiets voor aan zijn rolstoel om boodschappen te kunnen doen. Michaël wil immers niet afhankelijk zijn van anderen. Zijn vriendin, Caroline, "is al blij als ze hem mag helpen met zijn sokken aan te trekken".

 

Ten voordele van een handbike

Michaël werd lid van een basketbalteam voor rolstoelgebruikers en is in de running voor het "To walk again"-programma van topsporter en rolstoelgebruiker Marc Herremans. Een volgende stap die hij wil zetten is weer gaan fietsen om zo zijn spieren actief te houden. Hiervoor heeft hij een ligfiets met handpedalen nodig, ook een handbike genoemd. De prijs van zo'n handbike is € 9500. Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)  komt hier niet in tegemoet omdat Michaël al een aanklikfiets kocht. Daarom gaat de opbrengst van Noorderwijk Alive 2017 en meer specifiek de benefietavond op vrijdag 25 augustus integraal naar de aankoop van een handbike voor Michaël.

 

Noorderwijk Alive

Noorderwijk Alive 2017 vindt plaats in het weekend van 24 tot 26 augustus. Elmos is de grote sponsor van het festival. Het weekend wordt op gang getrokken op donderdag 24 augustus met een wielerwedstrijd. Op vrijdag worden de dansbenen uitgestrekt op Suzanne's Party, ter ere van café-uitbaatster Suzanne Van Roosbroeck. Zij is jarenlang de uitbaatster geweest van het populaire volkscafé Berkemus. Twee jaar geleden werd ze getroffen door kanker. Deze avond is een heus VIP-evenement en alle opbrengsten gaan integraal naar Michaël. Zaterdag 26 augustus wordt het weekend afgesloten met een knalfuif. Extra opbrengst zal gaan naar een kankerfonds. Elmos zet zich in om zoveel mogelijk geld in het laatje te krijgen. Eddy Lambaerts, oprichter van Elmos: "We hechten als bedrijf veel belang aan het steunen van goede doelen. We voelen ook dat onze werknemers zich willen engageren voor een gemeenschappelijk doel. Het zorgt voor onderlinge verbondenheid. En het is een manier om iets terug te doen voor de maatschappij."

 

Kijk op www.noorderwijkalive.be voor meer info.

 

Over Elmos

Elmos, opgericht in 1997, is een gevestigde waarde binnen het Belgische IT-landschap. Het bedrijf levert ervaren IT-consultants bij zijn klanten om hen te ondersteunen op het vlak van management services, application development en infrastructuur services. Elmos zorgt voor de perfecte match tussen consultants en klanten. Samen met zijn IT-consultants, die als geen ander de brug kunnen slaan tussen business en IT, helpt het de bedrijfsambities van zijn klanten waar te maken. www.elmos.be