Jazz in Thals Sessions : Jelle Van Giel Group

Bekijk alle nieuwsberichten »

16-08-2017


 
Met het tweede concert in de reeks Jazz in Thals Sessions staat op 22 september 2017 de Jelle Van Giel Group op het podium in hotel Karmel. Tijdens dit clubconcert stelt deze groep zijn nieuwe cd ‘The Journey’ voor. Schitterende muziek op een uitzonderlijke locatie.
 
De Jelle Van Giel Group brengt toegankelijke jazz in cross over met rock, klassieke muziek en Afrikaanse ritmes. Jelle Van Giel, drummer en de drivende kracht achter dit energieke septet, tekent voor de composities en arrangementen. Het zijn stukken die telkens veel ruimte laten voor persoonlijke inbreng van de verschillende muzikanten. In hun samenspel schakelt deze groep vlotjes over van ingetogen momenten naar pure swing en funky stuff.
De groep bestaat naast drummer en componist Jelle Van Giel uit Carlo Nardozza (trompet/flugel), Bart Borremans (tenorsax), Tom Bourgeois (altsax), Tim Finoulst (gitaar), Bram Weijters (piano) en Janos Bruneel (contrabas).
 
Practisch:


Hotel Karmel, Grote Markt 39 , Herentals
Deuren: 19u30 - Aanvang: 20u30
Inkom: 15 euro - Studenten: 7,5 euro (aan de kassa)
Info en reservatie: info@jazzinthals.be
Tickets: café Brigand - café De Zalm - Hotel Karmel - leden Jazz in Thals
 
Ieder seizoen zijn eigen sensatie


Later dit jaar, in november, volgt nog een derde concert in café de Max, het laatste Sessions concert van het jaar. Zo heeft in 2017 ieder seizoen zijn eigen sensatie.
Maar ook voor 2018 is er reeds nieuws, want op 9 februari 2018 is het eerste Sessions concert van het nieuwe jaar gepland. Dan komt Jef Neve terug naar Herentals, ditmaal niet solo maar met zijn ‘Spirit Control’ concert tour. Om een ruimer publiek te kunnen ontvangen hebben de organsatoren hier gekozen voor een grotere locatie, cc ‘t Schaliken. Voor dit concert kan je nu reeds tickets reserveren via de website van het cultuurcentrum: www.schaliken.be. Zeker snel doen want het wordt weer een intense beleving.
Naar jaarlijkse gewoonte volgt dan op pinksterzondag Jazz in Thals, het gratis jazz festival dat voor het vierde jaar op rij zal plaatsvinden op een 10-tal locaties rond de Grote Markt van Herentals.