Regio Nieuws Olen

Bekijk alle nieuwsberichten »

25-08-2017

Kempens Karakter bundelde vorig jaar 12 volksverhalen in ‘Van horen zeggen’, een fantastisch kinderverhalenboek. Wil je de kleurrijke personages uit dit boek ontmoeten? Op 1 oktober neemt Vos je mee op stap in Olen.


Kinderwandeling op maat

Op zondag 1 oktober neemt Vos je mee op tocht doorheen de charmante steegjes van Olen-Centrum. De wandeltocht van 4,5 kilometer gaat langs verschillende trage wegen met wel klinkende namen zoals ‘Binnendoor’ en ‘het Slenterstraatje’. Onderweg maak je op een eigenwijze manier kennis met het verhaal van de befaamde pot met drie oren en kunnen de kinderen deelnemen aan allerhande leuke doe-activiteiten. Trek je wandelschoenen aan en doe samen met je gezin mee aan deze leuke wandeling op kindermaat.


Op vrijdag 1 september start het nieuwe schooljaar.

Om de kinderen een veilige schoolomgeving te bieden pasten basisschool de Kriebel en het lokaal bestuur de verkeerssituatie twee jaar geleden aan. Deze aanpassingen blijven ook dit schooljaar van kracht.


Hou er vanaf vrijdag 1 september rekening mee dat:
•Parkeren aan het begin van de Schoolstraat niet mag.
•Schoolstraat wordt afgesloten bij het luiden van de bel na de schooldag. De straat in rijden vanaf Oevelseweg is dan voor een kwartier verboden. Auto’s die op dat moment geparkeerd staan in Schoolstraat, mogen de straat enkel via Beilen uit rijden.

Ook jij kan meewerken aan een veilige schoolomgeving: fiets of kom te voet naar school.

 

Stel je kandidaat voor de sportraad


Ben je geïnteresseerd in het Olense sportbeleid en wil je dit graag mee vorm geven? Stel je dan kandidaat voor de sportraad. Dit kan nog tot 30 september.


Je moet geen lid zijn van een Olense sportclub, maar je moet wel een band hebben met het Olense sport- en verenigingsleven. Hierover heb je een eigen visie en je weet waar de mogelijke knelpunten liggen.

Lid zijn van de sportraad houdt in dat je een visie uitwerkt over het Olense sportbeleid. Noden en suggesties voor een goed sportbeleid kaart jij in naam van de burgers aan op de sportraad.

De sportraad vergadert zo'n tien keer per jaar. Daarbij horen ook twee algemene vergaderingen.
Schaaf je voetbaltechniek bij


Droom je van een carrière zoals die van Hazard of Lukaku? Of wil je gewoon een betere voetballer worden?

 Schrijf je dan nog gauw in voor de voetbaltechniekschool. De lessenreeks start in september en is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar.


Door onder andere soccerpal en technische oefeningen verbeter je je techniek of leer je de technische voetbalvaardigheden. De lessen worden gegeven door een ervaren voetballer en Olenaar Tom Dams.

Voor wie?

Kinderen van 8 tot 12 jaar (geboortejaar 2008-2004)

Wanneer?
•10 en 17 september
•1, 8, 22 en 29 oktober 19 en 26 november
•3 en 10 december

Let op: dit zijn geen tien aaneensluitende weken.

Hoe laat?
•Van 9.00 tot 9.50 uur: kinderen van 8 tot 10 jaar
•Van 10.00 tot 10.50 uur: kinderen van 11 tot 12 jaar

Waar?

Sporthal Teunenberg, Boerenkrijglaan 51E, 2250 Olen

Kostprijs en inschrijven?

20 euro voor tien lessen. Inschrijven kan vanaf 20 juni via Vrije Tijd of www.ticketgang.eu. Er worden slechts tien deelnemers toegelaten per leeftijdsgroep.