Olmen - Linda Olen : 2 - 1 , scheidsrechter in de hoofdrol

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-09-2017

 

 

Een leuke eerste helft met kansen aan beiden doelen werd afgesloten met een 0 - 1 , dankzij een goal van Pironet . In de 2 helft was het betere spel voor Olmen en wisten ze 2 maal te scoren , eindstand 2 -1 .

 

Tot zover een normale voetbalverslaggeving , zij het niet dat ik , met 31 jaar op de teller als voetbalverslaggever , voor de eerste maal in mijn carrière iets wil vertellen over de arbitrage . Als deze de hoofdrol opeist is er meestal iets niet pluis , tot daar aan toe , maar als niemand van beide supporterskringen en spelers er nog iets van begrijpt, is er wel meer aan de hand .

 

Dit was een leuke wedstrijd van 2 ploegen met voetballende intenties , niet te verklaren dat hier maar liefst 11 gele kaarten aan te pas kwamen . Ook een pluim voor de lijnrechters , dat zij 90 minuten op post bleven , ook al werden hun beslissingen meestal overroepen .

 

Ook een pluim voor de spelers dat zij meestal vrij kalm regeerden na enkele discutabele fases in de wedstrijd :

 

 

 

Een aantal voorbeelden:

 

- Een doorgebroken speler wordt onderuitgehaald door een verdedigende speler die al geel heeft : Normale sanctie is dan rood , in het slechtste geval een 2 de geel, in dit geval enkel vrijschop .

 

- Een doelman wint , volgens, en enkel volgens de scheidsrechter teveel tijd, gele kaart voor de doelman ( kan je terecht noemen als dit in minuut 85 zou zijn, maar niet in minuut 55, en als er  effectief ook tijd zou gewonnen zijn ) , maar om hier dan nog een  onrechtstreekse vrije trap op grote baklijn toe te kennen ? ( waardoor er een doelpunt ontstaat ) . Nog nooit gezien !

 

- Een lijn rechter vlagt een correcte ingooi , scheidsrechter overruled, ingooi gebeurt 20 m verder , iedereen verbouwereerd, en hieruit ontstaat weer een doelpunt.

 

- Een speler struikelt en valt pardoes tegen een tegenstrever , de tegenstrever krijgt geel .

 

- ........

 

 

 

Scheidsrechter zijn is niet makkelijk, en er zijn er al zo weinig, maar een controle van de voetbalbond zou toch wel eens op zijn plaats kunnen zijn , en niet goed bevonden is niet goed bevonden . Wat ik gisterenavond zag  tart elke verbeelding ..... Nogmaals, een dikke pluim voor de spelers op het veld , dit had heel anders kunnen aflopen , ook voor de scheidsrechter.

 

 

 

Patrick M.