Lezing: Jimmy Kets | n.a.v. zijn expo The graves are nice this time of year

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-09-2017

 

 

Naast zijn loopbaan als persfotograaf, van onder andere de Belgische kranten De Standaard en De Morgen, maakte Jimmy Kets ook naam met persoonlijke fotoreeksen zoals Brightside, Hotel Kets, Niet Miss en The graves are nice this time of year. Als professionele fotograaf kan Kets ons heel wat vertellen over zijn parcours. Zijn persoonlijke reeksen en oeuvre zijn een zoektocht naar wat fotografie voor hem beteken, zowel qua vorm als inhoud. Tijdens deze lezing laat hij aan de hand van het nodige beeldmateriaal zien hoe zijn reeksen tot stand komen.

 

donderdag 28 september – 20 uur

€ 5 (drankje inbegrepen) reserveren niet nodig

cultuurhuis de Bijl, Dorp 1, Zoersel

info: debijl@zoersel.be | T. 03 298 07 15

 

 

 

Expo: Jimmy Kets | The graves are nice this time of year

 

Jimmy Kets trok twee jaar lang het land rond om in een fotoreeks het hedendaagse herdenkingslandschap van de Eerste Wereldoorlog in beeld te brengen. De expo ‘The graves are nice this time of year’ geeft een vernieuwende en uitdagende kijk op wat het herdenken en herinneren van de Groote Oorlog vandaag betekent.

‘Het herinneringslandschap van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen verbeelden, en het tegelijk openen en bevragen’ was de opdracht die Kets kreeg van het Vlaams Vredesinstituut, het Vlaams Parlement en de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. De expo plaatst ingeburgerde, traditionele vormen van herdenking en herinnering in een ander licht, haalt vergeten elementen naar boven en introduceert nieuwe pistes.

 

2 september t.e.m. 1 oktober

zaterdag van 13.30 tot 18 uur - zondag van 11 tot 18 uur

cultuurhuis de Bijl, Dorp 1, Zoersel

info: debijl@zoersel.be | T. 03 298 07 15