CVO Herentals zet in op werkplekleren

Bekijk alle nieuwsberichten »

29-09-2017

 

 

  Hoe zit een wagen in elkaar? En hoe herstel en onderhoud je die correct? De cursisten van de opleiding (Hulp)mecanicien op HIK-campus Herentals DTL leren het voortaan meteen op de werkvloer bij Volvo-garage Van Houdt in Herentals.

 

Werkplekleren neemt een prominente plaats in binnen het CVO. Op die manier kunnen de docenten de cursisten opleiden in een realistische werkomgeving. Voor de opleidingen Mecanicien en Hulpmecanicien doet Campus Herentals DTL dat vanaf dit schooljaar in samenwerking met garage Volvo Cars Van Houdt in Herentals.

 

Volleerd automecanicien

 

Dankzij deze samenwerking kunnen de cursisten, die een interesse hebben in auto's en graag de handen uit de mouwen steken, met professioneel materiaal werken en inzicht verwerven in het reilen en zeilen van een echte garage, een mogelijk toekomstige werkomgeving. "Door één of meerdere avonden per week les te volgen, kunnen ze hun (deel)certificaat van (hulp)mecanicien behalen en hun carrière starten in een garage of als zelfstandige aan de slag gaan. Maar niet alle cursisten volgen deze opleiding om in een garage te kunnen werken. Er zijn er ook die gewoon zelf de kennis willen hebben om aan hun eigen wagen te kunnen sleutelen", aldus opleidingscoördinator Kris Geenen.

 

Versnellingsbakken onderhouden, remblokken vervangen, oliefilters controleren of banden (de)monteren: de cursisten van CVO Herentals DTL krijgen het onder de knie in deze praktijkgerichte auto-opleidingen die meteen weerspiegelen hoe het er écht aan toegaat in een garage.