Gemeentebesturen Geel, Laakdal & Meerhout lanceren fosterfietsen

Bekijk alle nieuwsberichten »

02-10-2017

Werkzoekenden die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer geraken niet altijd op hun werkplek en zien zo jobaanbiedingen aan hun neus voorbijgaan. Om hen te ondersteunen in hun zoektocht naar een job stellen de gemeentebesturen van Geel, Laakdal en Meerhout nu fosterfietsen ter beschikking.

Tal van werkzoekenden zonder eigen vervoer, en daardoor afhankelijk van het openbaar vervoer, geraken niet op hun werkplek voor 6 uur 's morgens en na 22 uur 's avonds. De werkgroep Alleman Mobiel ging met deze verzuchtingen aan de slag en kwam op het idee om elektrische fietsen te verhuren.

Sinds 1 oktober kunnen werkzoekenden zonder eigen vervoer, uit Meerhout, Geel en Laakdal voor twee euro per dag een elektrische fiets huren om te gaan solliciteren of werken. De naam fosterfiets is niet toevallig gekozen. Organisaties en bedrijven nemen immers als peter of meter de aankoop en het onderhoud van een elektrische fiets op zich.  Verder betekent to foster ook versterken of aanmoedigen:  de werkzoekende zonder eigen vervoer staat zo sterker in de maatschappij en maakt meer kans op werk.

De Sprong vzw zal de coördinatie en reparaties van de fietsen voor hun rekening nemen. Daardoor is er   bijkomende tewerkstelling in onze sociale economie.

 

Lanceermoment

Samen met een afvaardiging van de  werkgroep Alleman Mobiel, de gemeentebesturen en het provinciebestuur fietsen de peters en meters hun fosterfietsen in. Dit moment vindt plaats op donderdag 5 oktober omstreeks 9.30 uur aan het gemeentehuis van Meerhout.

Het project kwam tot stand dankzij steun van de Provincie Antwerpen, stad Geel, gemeente Meerhout, gemeente Laakdal, PWA Geel, PWA Meerhout, beweging.net en VormingplusKempen.