Belgische Solar Team start vanop Pole

Bekijk alle nieuwsberichten »

07-10-2017

Het Belgische Solar Team heeft in Australië de pole position verovert op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Racepiloot Bert Longin reed het snelste rondje op het racecircuit van Darwin. Dankzij de goede kwalificatie mogen de Leuvense studenten morgen als eerste aan de race starten.

 

 

 

Morgen wordt in Australië het startschot gegeven van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. De 42 deelnemende teams reden vandaag een kwalificatieronde op het racecircuit van Darwin om de startpositie te bepalen. Met een tijd van 2 minuten en 3 seconden eindigde het Belgische Punch Powertrain Solar Team als eerste. “Het voelt fantastisch aan! Toen we de kwalificatietijd hoorden, werd het team euforisch”, zegt Thierry Garritsen van het Solar Team. 

 

 

 

Professioneel racepiloot Bert Longin nam het rondje voor z’n rekening en was achteraf heel tevreden: “Ik ben ondertussen al een week in Australië en ik heb gezien hoe hard de studenten gewerkt hebben. Dit is een trofee die ze verdienen en ik ben blij dat ik dit voor hen heb kunnen doen.”