Lionsclub Minerva en Bosgroep planten bos in Zoersel

Bekijk alle nieuwsberichten »

05-12-2017


Op zondag 10 december steekt Lions club Minerva de handen uit de mouwen in De Welvaert in Zoersel. Ze planten er een nieuw, inheems bos voor de gemeente en waarderen een bestaand bos van Kempens Landschap op door een natuurlijke bosrand aan te leggen.

Om het bos De Welvaert verder op te waarderen als natuurgebied en recreatiedomein, wordt het aanwezige naaldhout aangevuld met inheemse loofbomen. Door eik, linde en hazelaar aan te planten, komt er meer diversiteit in de boomsoorten en wordt het hele bos interessanter voor vogels, eekhoorns en insecten. Maar ook voor de bezoekers wordt het bos aangenamer als er meer kleur en variatie in komt. Naast het bos zal een bosrand, aangelegd worden tegen het natuurgebied van vzw Kempens landschap. Deze mantel van struiken vormt een geleidelijke overgang van weide naar bos en brengt ook heel wat voedsel voor vlinders, bijen, vogels en muizen met zich mee.

 

Op initiatief van Lions club Minerva en met ondersteuning van Bosgroep Antwerpen Noord, zullen de leden van JNM en de chiro van st. Antonius meer dan 900 plantjes in de grond steken.