Barbara Dex bezingt de liefde voor haar vader

Bekijk alle nieuwsberichten »

05-12-2017

In het begin van de jaren negentig dacht Barbara, als dochter van haar muzikale vader Marc Dex, niet meteen aan een eigen zangcarrière. Anno 2017 staat deze Kempense zangeres ondertussen toch al meer dan 20 jaar op de planken. In al die tijd onderscheidde Barbara zich met een prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen.

Dat Barbara de muzikale genen van haar vader geërfd heeft, is geen wonder. Momenteel werkt ze aan een nieuwe cd waarin ze de liefde voor haar vader bezingt.

“Waar Moet Ik Heen Zonder Jou” is de eerste single daaruit. Waar zou ik muzikaal staan zonder mijn vader?, vraagt Barbara zich af. Met hem heeft ze veel gedeeld, gelachen, gehuild, gediscussieerd en gemusiceerd. Zijn eerlijkheid en heerlijkheid hebben haar als mens gevormd.

In 2018 volgt er ook een theatertoernee, onder de titel ‘Dex tot de tweede macht’, waarmee ze Marc Dex NU, en niet later, in de bloemetjes wil zetten. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van haar vader. Het is voor haar een eer om deze nummers te mogen herbewerken en haar stempel erop te drukken. Dat het een intimistische muziekvoorstelling wordt die naar de keel grijpt, staat nu al vast: een muzikaal cadeau voor Marc, haar held, haar vader, haar clown.