Nieuws uit regio Westerlo

Bekijk alle nieuwsberichten »

05-12-2017

  
Stem Bert en Luka naar de volgende liveshow van The Voice

Nog twaalf knappe stemmen doen vrijdag mee aan de vierde liveshow van het vtm-programma The Voice van Vlaanderen. Met Bert Lievens uit Tongerlo in Team Natalia en de oorspronkelijk uit Oevel afkomstige Luka Cruysberghs in Team Alex is Westerlo meer dan goed vertegenwoordigd.

Vrijdagavond vallen opnieuw drie talenten af. Zo blijven er nog negen over voor de volgende liveshow. Stemmen voor onze Westelse kandidaten kan tijdens de uitzending via de vtm-app en via sms. Daarvoor sms je BERT of LUKA naar 6677. Een sms kost 0,75 euro. De uitzending start om 20.35 uur.


Westerlo in top 10 vijfsterrengemeente Nieuwsblad

Het Nieuwsblad heeft Westerlo uitgeroepen tot een vijfsterrengemeente. Meer zelfs, met een eindscore van 7,26 op 10 halen we een plaats in de top 10 van de 308 Vlaamse gemeenten, samen met de andere toppers Zonhoven, Vorselaar, Zutendaal, Meeuwen-Gruitrode, Bilzen, Zedelgem, Kalmthout, Arendonk en Blankenberge.

De nationale enquête, uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau iVox, onderzocht tien thema’s. Op drie van de tien onderzochte thema’s scoort Westerlo meer dan 80 procent: sportinfrastructuur, betaalbaar wonen en veiligheidsgevoel. Met meer dan 70 procent is er een onderscheiding voor rust, groen en gezond en scholenaanbod. Voor openbaar vervoer, buurtwinkels en sociaal contact is de score hoger dan 60 procent. Voor ligging (49 %) haalden we net niet de helft van de punten.

In 2016 organiseerde dezelfde krant ook al de Grote Gemeentetest. Daarin nam ze de dienstverlening van de gemeenten onder de loep. Westerlo scoort altijd hoog in dit soort onderzoeken. En daar mogen we terecht fier op zijn!


Acht seizoensarbeiders om ons team te versterken

Na de succesvolle inzet van seizoensarbeiders in de zomer van dit jaar, wil de gemeente dat project de volgende zomerperiode herhalen. De seizoensarbeiders gaan van 1 april tot 31 oktober de ploegen van de technische dienst versterken om Westerlo mee proper te houden. Als Parel van de Kempen heeft Westerlo veel groen, een eeuwenoud erfgoed en een uitgebreide infrastructuur. Helpende handen zijn meer dan welkom, zeker in de zomermaanden. De vacatures worden binnenkort bekend gemaakt via Westel Info en www.westerlo.be.


Repair Café in Lokaal Dienstencentrum TerHarte op zaterdag 9 december

Tijdens het Repair Café op zaterdag 9 december van 10 tot 16 uur in Lokaal Dienstencentrum Ter Harte in de Verlorenkost 22 in Westerlo draait het helemaal om repareren. De reparaties zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage om de kosten te dragen is welkom. Onderdelen breng je zelf mee of betaal je ter plaatse. Je kan er terecht met elektrische huishoudtoestellen, fietsen, computers, kleding en voor het slijpen van messen.

Er zijn ook workshops schilderen op glas en naaien om 10.30 uur en 14 uur. Bij de workshop schilderen op glas kan je mee helpen de ramen van het dorpsrestaurant in kerstsfeer te brengen. In de workshop naaien maken we leuke hebbedingetjes met oude kleding zoals een gepimpte trui, kerstsok, gsmzakje en avondtasje. Inschrijven kan op repaircafezuiderkempen@gmail.com. En verder kan je in het Repair Café terecht voor gratis zaden van bloemen en planten en een weggeefboekenkast om boeken mee te nemen of binnen te brengen.


Kerstmarkt in Woonzorgcentrum Parel der Kempen en opening kerststal Westerlo op zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december van 13 tot 18 uur is het kerstmarkt in Woonzorgcentrum Parel der Kempen in de Verlorenkost 20 in Westerlo. Iedereen is welkom op het binnenplein van het
woonzorgcentrum voor lekkere hapjes en warme drankjes, kinderworkshops en gezellige kraampjes met kerstversiering.

Om 16 uur vindt de feestelijke opening van de kerststal van Westerlo plaats. Die staat in de tuin van Toerisme Westerlo naast de Sint-Lambertuskerk. MusicEnJoy brengt sfeervolle kerstmuziek en Toerisme Westerlo zorgt voor verwarmende drankjes.