De Warmste Week voor MichaŽl Meulenbergs

Bekijk alle nieuwsberichten »

24-12-2017

 

Het Mechelse bedrijf Elmos zamelde, samen met het Herentals festival Noorderwijk Alive, geld in voor een handbike voor Michaël Meulenbergs, een jongeman die na een ernstige ski-ongeval verlamd raakte. Vandaag, tijdens de Warmste Week, krijgt Michaël de handbike overhandigd. “Deze ligfiets betekent heel veel voor mij. Ik kan nu volop aan het sporten om de spasticiteit in mijn benen proberen onder controle te houden”, aldus Michaël.

De warmste week staat in het teken van een warm hart toedragen aan elkaar. Zo willen de organisatoren van het Herentals festival Noorderwijk Alive en het ICT-consultancybedrijf Elmos ook Michaël een warm hart toedragen. Deze jongeman (24) kwam op de skipiste van Landgraaf in november 2016 ongelukkig ten val en raakte verlamd vanaf zijn middenrif. Maar Michaël liet op geen enkel moment de moed zakken. Na tweeënhalve maand mocht hij al naar huis, wat veel sneller was dan verwacht. Sindsdien leidt hij een zo zelfstandig mogelijk en gelukkig leven. Het enige dat hij nog miste om zijn sportief leven van vroeger weer op te pikken was een handbike. De handbike kost zo’n 9.500 euro en Michaël krijgt geen tegemoetkoming van het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap, omdat hij eerder al een aanklikfiets had gekocht. Maar die is enkel geschikt voor korte afstanden zoals boodschappen doen. “Met zo’n aangepaste ligfiets met handpedalen kan ik echt gaan sporten”, aldus Michaël.

Spasticiteit in benen verminderen met handbike

Vandaag krijg Michaël de handbike overhandigd, een mooi kerstcadeau waarvan hij ten volle zal kunnen genieten. “Deze ligfiets betekent heel veel voor mij. Sporten is namelijk belangrijk om mijn spieren in beweging te houden en de spasticiteit in mijn benen onder controle te houden, iets waar ik vrij veel last van heb. Door mijn spieren te vermoeien, vermindert de spasticiteit in mijn benen”, vertelt Michaël.

Eddy Lambaerts, oprichter van Elmos: “Michaël is een voorbeeld voor ons allemaal. Hij is zo positief ingesteld en laat nooit de moed zakken. We wensen hem veel geluk toe met zijn handbike.”

3000 euro naar kankerfonds

De resterende 3000 euro die afgelopen zomer werd ingezameld schenken Elmos en Noorderwijk Alive aan het kankerfonds Olivia Hendrickx Research Fund.

Horeca-icoon Suzanne Van Roosbroeck trok de kar voor de inzameling. Deze voormalige uitbaatster van café Berkemus in Herentals lijdt aan kanker in een terminaal stadium. De chemokuur werd gestopt en momenteel krijgt Suzanne een alternatieve kuur in het UZ Leuven