In 2018 gaat vernieuwing N13 verder

Bekijk alle nieuwsberichten »

24-12-2017


 In 2017 werd er al hard gewerkt aan de N13 tussen Herentals en Geel. Maar we zijn er nog niet helemaal. Ook in 2018 staan er nog heel wat opknapwerken op de planning. Een overzicht van de belangrijkste fases.


Waar wordt er nu gewerkt?

Momenteel voert Aquafin rioleringswerken uit tussen Gerheiden en Neerbuul (zone 4). Deze werken, inclusief de heraanleg van het fietspad, zijn normaal klaar tegen eind februari.

Daarnaast wordt ook de waterleiding op Geels grondgebied tussen Punt en Velveken (zone 1) aangepakt. Hier is één rijstrook afgesloten. Dat betekent dat je enkel vanuit Geel of Olen in de richting van Herentals over de N13 kan rijden. Deze werken duren ongeveer 3 maanden.

 

Wat brengt 2018?

In 2018 zijn er nog heel wat werken op en rond de N13 gepland. Het volledige project zal vermoedelijk eind 2018 – begin 2019 klaar zijn. Technische tegenslagen of slecht weer kunnen de werken natuurlijk vertragen. Zo kan er bij slecht of koud weer bijvoorbeeld geen asfalt gelegd worden.

 

Rioleringswerken van februari tot aan het bouwverlof in zone 2 en 3
•In februari starten de rioleringswerken tussen Neerbuul en Lammerdries (zone 3). De heraanleg van het fietspad in deze zone duurt vermoedelijk tot eind maart 2018.
•De rioleringswerken en de heraanleg van het fietspad tussen Lammerdries en Velveken (zone 2) staan op de planning van mei tot aan het bouwverlof van 2018
•Na het bouwverlof verplaatsen de rioleringswerken zich naar zone 1, op Geels grondgebied tussen Punt en Velveken.

 

Structureel onderhoud van het wegdek

Het wegdek van de N13 ligt er al een tijdje slecht bij. Dat weegt op het comfort van de automobilisten. Het Agentschap Wegen & Verkeer zal de weg daarom helemaal uitbreken en tot op de fundamenten vernieuwen.

Van april tot aan het bouwverlof van 2018 zijn zones 3 en 4 (tussen Gerheiden en Lammerdries) aan de beurt. Tijdens dit structureel onderhoud wordt de weg volledig afgesloten voor het verkeer. Dat wil dus zeggen in beide rijrichtingen. Het doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via de E313 of via de Industrielaan en de Nijverheidsstraat.

In het najaar komen zones 1 en 2 (tussen Punt en Lammerdries) aan bod. Op de huidige planning is dit vermoedelijk vanaf oktober. In deze zone wordt enkel de toplaag vernieuwt.

In zone 5 gebeurt er nu geen structureel onderhoud. AWV voert dit uit in een latere fase. (te bespreken met Karel)

 

Start riolerings- en wegwerken Lammerdries Industriezone

De werken in Lammerdries ter hoogte van de industriezone staan op de planning van april tot het bouwverlof 2018. Deze werken starten pas van zodra er opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk is in zone 1 tussen Velveken en Punt. Op die manier willen de projectpartners de toegankelijkheid van de industriezone voor de bedrijven, handelaars en leveranciers