Veel aandacht voor fairtrade in Olen

Bekijk alle nieuwsberichten »

10-05-2018

 

In Olen zijn er veel mensen die eerlijke handel en lokale duurzame producten een warm hart toedragen. Naar aanleiding van de internationale fairtradedag op zaterdag 12 mei zijn er heel wat initiatieven die het belang van eerlijke handel nog eens extra in de kijker te zetten.


Olense basisscholen op bezoek bij de Wereldwinkel

De Olense basisscholen Toermalijn, de Kriebel en De Knipoog gaan in de week van 14 mei met een aantal klassen naar de Wereldwinkel. Vrijwilligers geven hen informatie over eerlijke handel en het belang ervan aan de hand van een spel op maat. Het lokaal bestuur geeft de scholen aansluitend de mogelijkheid om producten te kopen en ze vervolgens met de kinderen te proeven. Toermalijn en de Kriebel hebben ook een eenmalige wereldwinkelstand op de school ten voordele van de Olense Wereldwinkel.


Vergeet de lokale fairtrade niet

Hou jij ook van seizoensgroenten? Probeer dan zeker de groenten van bioboerderij ‘t Meulenhuys via Voedselteam Olen. Ze zijn gegarandeerd kraakvers en aan een voordelige prijs verkrijgbaar. Je kan bij Voedselteam online ook fruit, brood en fruitsappen bestellen. Benieuwd hoe dat werkt? Contacteer dan Elke Tweepenninckx via olen@voedselteams.be. Zij maakt je met plezier wegwijs in de wereld van de (h)eerlijke groenten