The End of B, het definitieve einde van de meest legendarische megadancing

Bekijk alle nieuwsberichten »

16-06-2018

De voormalige Boccaccio te Destelbergen heropent voor een allerlaatste keer zijn deuren op zaterdag 8 september 2018. Daarna gaat de legendarische new beat tempel definitief tegen de vlakte.

 

 

Ruim vier maanden na de plotse sluiting zal deze legendarische Belgische discotheek nog een allerlaatste keer zijn deuren heropenen. In samenwerking met Nasty Mondays laat Belgian New Beat het publiek waardig afscheid nemen van de danstempel waar eind jaren tachtig new beat zijn hoogtepunt kende.

 

Tijdens The end of B passeren de belangrijkste dj´s uit de periode van 1987 tot 1993 de revue.

Olivier Pieters, Phi Phi, Mike Thompson, Phil Watts, Henk Vandepapeliere en Laurent Warin halen nog één keer hun oude classics vanonder het stof om er de ‘main room’ mee op zijn kop te zetten. Special guests zijn dj´s Cédric Piret en Chacha Public Relation.

De ‘upper room’ staat exclusief in het teken van Belgian New Beat, het genre dat dit jaar zijn 30e verjaardag viert.

 

De ontstaansgeschiedenis en de ondergang van Boccaccio in Destelbergen werd eerder dit jaar al uitvoerig door Kristof Vandenhende gedocumenteerd in het Belgian New Beat boek. Het lijvig naslagwerk van 280 pagina´s neemt je mee naar het prille begin van het muzikale new beat verhaal en vertelt alles wat je nog niet wist over de discotheken, de muziek, de dans en de mode. Zowel Studio Brussel, Radio 1, Radio 2, de meeste dag- en weekbladen en Van Gils & Gasten schonken de afgelopen maanden heel wat aandacht aan dit boek en de bijhorende 4CD compilatie.

 

Nog tot eind 2018 blijft auteur Kristof Vandenhende als ambassadeur van het genre de Belgian New Beat onder de aandacht brengen. Na een succesvolle passage in Kunstencentrum Vooruit en The end of B volgen nog meer party´s. Eind oktober is ook de release gepland van een tweede Belgian New Beat 4CD compilatie.