Lux Rosa nieuwste telg in bubbellijn

Bekijk alle nieuwsberichten »

17-06-2018

 

 Chef Jess Van Weert vult zijn Lux – reeks aan met Lux Rosa. Eind mei werd deze nieuwe bubbel al voorgesteld op ‘Gastro Canarias’ of Tenerife, nu wordt Lux Rosa ook in onze contreien verdeeld. ‘Typisch voor Lux Rosa is de enorm licht roze kleur, eigen aan rosés uit de Provence’, zegt Jess.

 

‘De botteling is achter de rug. De kleur is fantastisch – erg licht in je glas – en de smaak is super, vol heerlijke aroma's’, zegt Van Weert die in het voorjaar van 2015 Lux Brut lanceerde, een eigentijdse en aparte wijn. ‘Een erkenning was er met een vermelding in de Wijnkoopgids 2017 - De 300 Beste Wijnen Onder de 10 euro (inclusief 30 bubbels tot 15 euro) van expert Frank Van der Auwera.’ Amper drie jaar na de lancering, is Lux Brut nu verkrijgbaar in meer dan 20 landen, waaronder China. Lux Brut wordt niet als cava, maar als luxebubbel uit Penedès gecommercialiseerd.

Oplossing voor te dure rosé

Lux Rosa is binnenkort verkrijgbaar in dezelfde landen waar Lux Brut verkrijgbaar is. ‘De insteek bij deze nieuwe Lux Rosa was de kleur’, zegt Jess. ‘Erg in trek zijn immers de rosés uit de Provence. Of al zeker hun kleur. Hoe lichter hoe beter. Wij zijn de eersten die een sparkling wine met die kleur op de markt brengen’, vervolgt Van Weert. Franse Rosé wordt  overigens 20 tot 30% duurder, door slechte oogsten als gevolg van vriesweer in april. ‘Lux Rosa komt uit Penedès. Dus alvast geen dreigend tekort, of stijgende prijzen.’ Eind mei stelde Van Weert Lux Rosa voor op het Salon Gastronomicas De Canarias ( Tenerife ) , in samenwerking met Valiente – ook uit de Kempen. Dezer dagen kan je Lux Rosa verkrijgen via wijn- en drankenhandels. De bubbel wordt ook op events geschonken, en staat op de kaart van de Baobab beachclub ( Westerlo )en Kiki Beach (Knokke). Wijnvoordeel.nl plaatste al een bestelling voor de lancering in Nederland volgende week. De bubbel wordt gemaakt volgens de Methode Charmat, een snelle en efficiënte manier om een sparkling wine te maken waarbij de natuurlijke eigenschappen van de druif behouden blijven. Lux Rosa wordt gemaakt van de druiven Monastrell en Trepat. Excellent als aperitief, bij een lichte maaltijd of als partydrink.