Gemeente Herenthout wil met haar inwoners naar een gezondere levensstijl met het project ‘Herenthout

Bekijk alle nieuwsberichten »

08-09-2019


Gemeente Herenthout wil haar label van ‘Gezonde Gemeente’ kracht bijzetten en organiseert vanaf zondag 6 oktober 2019 het ambitieuze project ‘Herenthout (be)weegt’. In groepjes van 4 tot 8 personen gaan we gedurende 6 maanden samen op weg naar een gezonde, fitte, lichte en energieke levensstijl.


Bedoeling is dat de groepsleden elkaar gaan aanmoedigen en motiveren om gezondere keuzes te maken. Samen wandelen, recepten uitwisselen, een nieuwe sport uitproberen, een gezond kookgroepje beginnen …


We organiseren 3 verplichte bijeenkomsten: bij de start, halfweg en op het einde van het project. Op deze data gaat elke groep met elk van zijn leden samen op een grote weegschaal, dus niet individueel. Gewicht verliezen is geen doel op zich, maar het is gewoon leuk als bonus én als strijdelement tussen de groepen onderling!


Daarnaast nodigen we sprekers uit die ervaring hebben op diverse domeinen van gezondheid en organiseren we gevarieerde workshops waaruit ieder naar eigen interesse keuzes kan maken. Deze activiteiten zijn niet verplicht, maar kunnen de deelnemers helpen op hun traject naar een gezondere levensstijl.


Er zijn geen verliezers want bij dit project doet iedereen in elk geval gezondheidswinst. Maar omdat we bij een onderlinge strijd nu eenmaal graag een groep tot winnaar kronen, krijgt de ploeg die uiteindelijk het meeste gewicht verloren heeft een leuke prijs.


Het programma kan je raadplegen op www.herenthout.be en wordt tijdens het project nog verder aangevuld. Ook op de gemeentelijke facebookpagina zal je regelmatig updates vinden en meer specifieke info.


Groepen kunnen zich tot 1 oktober 2019 inschrijven via het online formulier of bij Loket Zorg & Gezondheid, Molenstraat 56, 2270 Herenthout, zorg.gezondheid@herenthout.be, 014 50 77 11.