Speelpret op de Mèt

Bekijk alle nieuwsberichten »

15-09-2019


Op woensdag 18 september 2019 krijgt de Markt in Herenthout een namiddagje autorust. Dan is er enkel plaats voor voetgangers, fietsers, terrasjes en heel veel spelende kinderen.


Enkel kleine wieltjes


De auto’s worden die namiddag vervangen door fietsen, inline-skates, steps, gocarts … kortom alles op kleine wieltjes. De kinderen kunnen deelnemen aan een hindernissenparcours of het verkeerspark of zich vrij bewegen op de Markt.


Je fiets pimpen


Wie zijn of haar fiets een heuse opknapbeurt wil geven, kan zijn fiets pimpen. En om je mooie fiets te beschermen tegen diefstal, staat de technische dienst klaar om je fiets te merken.


Speelpret


Voor ander speelpret zijn er volksspelen, een springkasteel, krijttekeningen en uiteraard de PretCamionette, waarbij het ouderterras dit keer in het teken staat van veiligheid in het verkeer.


Verkeerskwis


Test je kennis over het verkeer en maak kans op een leuke prijs.


Kom op woensdag 18 september van 14.00 uur tot 17.00 uur dus zeker langs de Markt gestapt of gefietst en speel mee!


De campagne kadert in de week van de mobiliteit (16-22 september 2019). Iedereen vaart er wel bij dat we de auto inruilen voor de fiets of te voet. De auto laten staan betekent immers meer beweging en gezondere lucht tijdens het verplaatsen. Kortom: een gezond lichaam in een gezonde leefomgeving.