Breng ongebruikte luiers naar de Luierbox

Bekijk alle nieuwsberichten »

21-09-2019

 

De kosten van luiers zijn een flinke hap uit het budget van jonge ouders, zeker bij gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Om hen te helpen, start het Huis van het Kind Middenkempen met een nieuw project: de Luierbox.

Is uw baby of peuter een bepaalde maat van luier ontgroeid en weet u niet wat u met uw overschot moet doen? Breng de luiers dan naar de Luierbox. U vindt de Luierboxen vanaf 1 oktober in de bibliotheek (Gildelaan 13), het Hummeltjeshof (Augustijnenlaan 22), Campus Spiegelfabriek (Lierseweg 132), het administratief centrum (Augustijnenlaan 30) en sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 107). U kunt de luiers ook afgeven op het consultatiebureau van Kind en Gezin.

De ingezamelde luiers worden in pakketjes per maat herverdeeld. Vanaf januari bezorgen de partners van het Huis van het Kind ze dan aan de meest kwetsbare gezinnen. Deze partners zijn de regioverpleegkundigen van Kind en Gezin, de diensten kraamhulp, de Kringkruidenier en enkele lokale verenigingen die gezinnen in armoede ondersteunen, zoals De Fakkel.