Gratis Openingsfeest voor jong en oud

Bekijk alle nieuwsberichten »

21-09-2019

 

Op zondag 29 september 2019 opent cc ’t Schaliken het culturele seizoen met een groot en gratis feest voor jong en oud. U kunt vanaf 13.45 uur genieten van muziek, circus, humor en straattheater … Cultuurcentrum ’t Schaliken tovert met heel veel animatie het buitenplein, de schouwburg en de Grote Markt om tot een kinderparadijs.

Op de Grote Markt kunt u genieten van Circus Marcel en van een streep muziek door Mina’s House Rats. De kinderen kunnen zich uitleven met allerlei animatie: een circusinitiatie, een speelinstallatie met touw en een kinderkapsalon. Superhallo zorgt voor een zinnenprikkelende installatie.

Op het buitenplein brengt straatartiest Barto een clowneske show. Ten slotte kunt u zich in de schouwburg laten meevoeren in een mentalismeshow door Piet Kusters en Stefan Paridaen.

 

Alle optredens zijn gratis. Bij slecht weer vindt het feest plaats in de foyer en in de schouwburg.

 

PROGRAMMA

Circus Marcel – Home Made
Straattheater

Home Made is een hoogstaande acrobatische circusvoorstelling waar het spelplezier van af spat. Een enthousiaste doe-het-zelver, een knutselende muzikant en twee vrolijke en prettig gestoorde acrobates vinden elkaar in hun zoektocht naar eenvoud.

De act van Circus Marcel bevat een rokende smidse, spectaculaire trapezenummers, een zelfgebouwde “Wheel of Death” en aanstekelijke livemuziek. Voor alle liefhebbers van wat authentiek en met liefde gemaakt is.

Mina’s House Rats
Wandelfanfare

Mina’s House Rats is een zeskoppige muziekband uit Herentals en omstreken. De band speelt vrolijke muziek op straten, pleinen en in zalen. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende liedjes, en uit aanstekelijke pop-, jazz-, ska- en funkdeuntjes.

Tijdens de voorbije editie van Lokale Helden blies deze band figuurlijk het dak weg van zaal ’t Hof. Reden te meer om Mina’s House Rats uit te nodigen op het Openingsfeest.

Piet Kusters en Stefan Paridaen
Theater

Piet Kusters en Stefan Paridaen lezen, voorspellen en beïnvloeden gedachten. Of ze doen toch heel goed alsof! Want een zesde zintuig bestaat voor zover ze weten niet. Tijdens deze unieke mentalismeshow gaan ze een hele nieuwe uitdaging aan wanneer ze de gedragingen en keuzes van de jongsten van het publiek proberen te voorspellen en beïnvloeden. Hoe voorspelbaar is de jeugd van tegenwoordig?

Piet Kusters en Stefan Paridaen zijn beide finalisten van de populaire talentenjacht, Belgium's Got talent. De twee heren treden al jaren op als professionele mentalisten.

Barto
Straattheater

Barto is een komische en excentrieke figuur die u verleidt met zijn technische stunts en zijn grappige presentatie. Hij verwringt en verdraaid zijn lichaam, jongleert, danst koord. Dit geheel brengt hij op een clowneske manier.

Barto studeerde bewegingstheater in Parijs en kaapte prijzen weg op de grote, internationale festivals. Hij presenteerde zijn act in alle werelddelen en in acht verschillende talen.

Superhallo – De Remix, Hoera!
Straattheater

De Remix, Hoera! is een fascinerende en zinnenprikkelende installatie. Dit kleurrijke bouwwerk ontpopt zich tot een originele feestfabriek waarin u samen op ontdekkingsreis gaat. Onderweg stelt u zelf de elementen voor uw feest samen door het bedienen van de installatie. Voortaan heeft u altijd een reden om een feestje te vieren.

Ministerie van Fantasiebevordering – Kinderkapsalon
Animatie

Een hippe hanenkam? Een kleurrijke vlecht? Deze knappe kappers zorgen ervoor!

Den Draad
Animatie

Met touw en een overdosis fantasie kunt u alles maken. Dat bewijst Den Draad. Kinderen kunnen zich uitleven en hun hun wilde creativiteit botvieren op deze maffe speelinstallatie.

Locorotondo - Circusinitiatie
Animatie

Op de Grote Markt laat Circusschool Locorotondo u kennismaken met circustechnieken als koorddansen, acrobatie, diabolo ...