Lokaal bestuur Grobbendonk lanceert nieuw logo!

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-09-2019

 

Door de integratie van de gemeente en het OCMW vormen we nu samen het lokaal bestuur Grobbendonk. Bij deze vernieuwing hoort een nieuwe look. Daarom staken we onze huisstijl in een nieuw jasje en kozen we voor een nieuw logo!

Dat deden we echter niet zomaar. Alle inwoners van Grobbendonk en Bouwel en de personeelsleden van het lokaal bestuur mochten hun stem uitbrengen. Meer dan 300 stemmen kwamen er binnen. Een overtuigende 65% van de stemmen resulteerde dan in de keuze voor het nieuwe logo.

De vorm van het logo zelf is een diamant, een verwijzing naar de diamantnijverheid van vroeger. Je kan ook de bogen van een gewelf zien, een verwijzing naar het Romeinse verleden. De bogen van het gewelf kruisen elkaar en komen terug samen in de onderste punt van de diamant. Van dit deel hebben we een blad gemaakt als verwijzing naar de natuur en ecologie. Ook de groene kleur verwijst naar de natuur, die een belangrijke rol speelt in onze gemeente. Daarnaast is het ook de kleur van de zorg, zorgen voor elkaar, gezondheid, evenwicht en rust.

Burgemeester Marianne Verhaert: “Het logo symboliseert niet alleen het grootse verleden van Grobbendonk maar zet ook de troeven van onze gemeente en haar inwoners in de verf. Dat is een sterk fundament om ook een mooi toekomstverhaal te schrijven voor onze gemeente.”

De komende weken en maanden zullen we het nieuwe logo, stap voor stap, integreren in onze dagdagelijkse werking. Om te beginnen doen we dat via fantastisch lekkere mini-donuts die worden uitgedeeld tijdens de wekelijkse markt op donderdag 3/10, tussen 08.00 en 13.00 uur.