De Gezinsbond van Herentals organiseert zondag 13 oktober 2019 een tweedehandsbeurs

Bekijk alle nieuwsberichten »

30-09-2019


Onderzoek van de Gezinsbond en 2dehands: 3 op 4 ouders kopen babyuitzet (deels) tweedehands

Zondag 13 oktober organiseert de Gezinsbond van Herentals  voor de tweede maal dit jaar zijn tweedehandsbeurs. Tussen 14u en 16u kan je in Zaal t’Hof terecht om kwalitatieve tweedehands baby- en kinderspullen voor een zacht prijsje op de kop te tikken. Tweedehands babyspullen zijn populair. Uit een onderzoek van de Gezinsbond en 2dehands blijkt dat bijna driekwart van de (toekomstige) ouders (72,9%) zijn babyuitzet niet (volledig) nieuw koopt.

Op zondag 13 oktober is zaal ‘Hof the-place-to-be voor wie op zoek is naar gebruikte kwalitatieve baby- en kinderspullen. Zo’n 28 gezinnen verkopen er over zo’n 60 tafels de spullen van hun kroost die ze zelf niet meer nodig hebben. Ook buggy’s, maxi-cosi’s, babybedjes, kinderfietsjes, … kan je kopen in de grote-spullen-hoek. Omdat de tweedehandsbeurzen over het hele land zo’n 30 jaar bestaan, proberen we met afdeling Herentals voor het eerst ook een tienerhoek. Coole tweedehands spullen voor 10+ krijgen hopelijk een tweede leven.

Waarom zou je alles nieuw kopen als je ook – voor een fractie van de nieuwprijs – kwalitatieve babyspullen tweedehands op de kop kan tikken? Uit een onderzoek van de Gezinsbond en 2dehands blijkt dat bijna driekwart van de respondenten (72,9%) (een deel) van de uitzet voor hun eerste spruit tweedehands kopen. Gemiddeld besparen ze hierdoor maar liefst 750 euro. Kleertjes (41,1%), speelgoed (39,2%) en maxi-cosi’s (28,2%) zijn de meest gekochte babyspullen.

 

Je baby in het nieuw steken? Niet nodig!


Het succes van een tweedehands babyuitzet valt eenvoudig te verklaren:  voor bijna 2 op de 3 ouders (62,4%) hoeven deze spullen niet noodzakelijk nieuw te zijn. De goedkopere prijs speelt voor ruim 6 op 10 respondenten (60,6%) een rol en ook het duurzaamheidsaspect – een tweede leven geven aan de spullen - is voor meer dan de helft van de ouders (52,1%) belangrijk.

 

Methodologie


Het online onderzoek werd tussen 25 juni en 7 augustus 2019 uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van 2dehands en de Gezinsbond bij 292 Vlamingen met kinderen tot 4 jaar of met een kind op komst. Het onderzoek is representatief op geslacht en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 5,69%.

 

Over de Gezinsbond


De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land en verdedigt de belangen  van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan daarvoor rekenen op de steun van 13.000 vrijwilligers en 140 personeelsleden. 240.000 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond.