Openbaar onderzoek naar nieuwe straatnaam

Bekijk alle nieuwsberichten »

02-10-2019

 

De stad organiseert een openbaar onderzoek naar de nieuwe straatnaam Mie Broosplein. Die wordt toegekend aan het plein dat wordt aangelegd tussen de woonblokken van het nieuwbouwproject De Heern. Het plein bevindt zich tussen de Lierseweg en de ring, ter hoogte van de Kanaalstraat.

Omdat het overgrote deel van de straten in Vlaanderen vernoemd zijn naar een man, koos de gemeenteraad er bewust voor om dit nieuwe plein de naam van een verdienstelijke vrouw te geven. Mie Broos (1839-1927), geboren als Maria Van Loock, was een kruidengenezeres die op het Heiken in Vorselaar leefde. Duizenden mensen, waaronder veel Herentalsenaren, kwamen hulp zoeken bij Mie Broos. De arme volksmens hielp ze gratis en de rijken liet ze betalen

U kunt de stukken van het openbaar onderzoek, na afspraak, inkijken bij het stadsloket. Van 27 september tot en met 27 oktober 2019 kunt u uw opmerkingen en bezwaren indienen bij het college van burgemeester en schepenen (administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals).