Kermis Noorderwijk opent met leuke verrassing

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-10-2019


Nu zondag opent de kermis van Noorderwijk. Het Dorpsplein staat vol kramen. Er kan er geen enkele meer bij. Omdat Fanfare De Noorderzonen een kermisrestaurant heeft in het Oud Zwembad, kunnen ze spijtig genoeg de opening niet feestelijk inblazen, zoals ze bij de kermis van september deden. De stad zorgt voor een leuke verrassing voor de vijftigste bezoeker die met de fiets of te voet naar de kermis komt.
 
Schepen van foren Yoleen Van Camp en burgemeester Mien Van Olmen: “Om ook de kermis van Noorderwijk met een extraatje te openen, belonen we de vijftigste bezoeker met een Helemaal Herentals cheque van 50 euro. Omdat we als stad niet alleen inzetten op beleving, maar ook op veiliger verkeer, is de voorwaarde wel dat de bezoeker met de fiets of te voet komt. Bovendien pompen we met de cadeaucheques opnieuw extra middelen in onze lokale economie.”
 
Eerder dit jaar tekende het stadsbestuur een nieuw kader uit voor de kermissen. In principe konden de wijzigingen, waarbij volop wordt ingezet op meer beleving en kwaliteit, contractueel pas volgend jaar ingaan. Het stadsbestuur trekt daar de budgetten ook fors voor op. De foorkramers schaarden zich volledig achter het nieuwe plan en zetten hun schouders er al volop onder met de Septemberkermis. Die werd een groot succes met opening aansluitend op de vrijdagmarkt, heel wat animatie met een optreden van de Ketnetband en interactie met de Local Local markt van de jeugdraad. De opening werd opgeluisterd door een fanfare en enthousiaste kinderen die de kramen volop uittestten.

Daarom werd er ook voor Noorderwijk bekeken of ook hier al dit jaar de fanfare de opening kon opleuken, maar KF De Noorderzonen houdt zelf haar kermisrestaurant. Daar heeft het bestuur iets op gevonden.