BELGIUM MISSION TEAM ORGANISEERT HULPREIS NAAR BULGARIJE: 69 DEELNEMERS GAAN MEE

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-10-2019


BMT, gelegen in Hechtel en Westerlo, organiseerde eerder hulpreizen. Vorig jaar waren we nog met 35 deelnemers naar Kotel. Naar Jambol gaan nu maar liefst 69 mensen mee! Van 27/10 tem 3/11 zullen we de handen uit de mouwen steken om armen te helpen.
Onze deelnemers zijn jong en oud. Er gaan enkele gezinnen met kleine kinderen mee, er zijn ook tieners en jongeren bij. Dit kan owv de herfstvakantie. De volwassenen zijn ook van alle leeftijden; 20'ers tot zelfs eind 60'ers. De deelnemers komen vooral uit omgeving Hechtel en Westerlo, maar ook verder daarbuiten. Zo gaan er enkele Nl'ers mee (waaronder een Bulgaars koppel dat in Utrecht woont), dit jaar gaan er zelfs 11 Australiërs mee!

WAT GAAN WE DOEN:


De mensen zijn er arm, heel arm. Niet te geloven dat dit Europa is. Hoge werkloosheid, verkrottende huisjes, slechte hygiëne zorgen voor slechte leefomstandigheden.
We sturen een vrachtwagen naar Jambol met hulpgoederen: kledij, speelgoed, fietsen, ... We openen ginder een weggeefwinkel waar de plaatselijke bevolking naartoe kan komen. Ook zullen we een weeshuis en een 2e handswinkel spullen bezorgen. De 2e handswinkel gebruikt hun winst om soep te maken voor armen en kinderen een kamp te bezorgen.


We gaan in groepjes op pad met een lokale 'tolk', met voedselpakketten die we ginder aankopen. We maken tijd voor deze mensen. Velen zijn in tranen owv ons bezoek, wat ze krijgen en de aandacht die we geven. Ze begrijpen niet dat mensen uit België tijd in hen investeren, zij, de allerarmsten.


We organiseren kinder- en jeugdmomenten om hen zo een leuke tijd te bezorgen.


Er gaan 2 kapsters mee die de mensen hun haar gratis zullen knippen.


We nemen een ogentester mee en zullen zo de ogen testen van mensen en hen een bril geven die we gesponsord kregen! Ook zullen we een verpleegpost openen om mensen te verzorgen waar nodig.
We organiseren een open kerkdienst. We doen deze reizen uit christelijke overtuiging. Maar zelfs al heb je niets met geloof, dan nog is het mooi dat we hen de weg wijzen naar een liefdevolle gemeenschap. Armen zijn vaak in isolement, we willen hen hier uithalen.

PLAATSELIJKE SAMENWERKING:


we werken samen met de plaatselijke afdeling van de wereldwijde organisatie Youth With A Mission. Ook werken we met de plaatselijke christelijk protestantse kerk. Ook de burgemeester wil zijn medewerking verlenen aan onze actie. Wij zijn weg na een week, maar we willen dat de mensen nog opvolging krijgen door plaatselijke mensen.

Onze deelnemers betalen de reis en verblijf zelf. Kledij e.d. krijgen we voldoende binnen. We zoeken wel nog fondsen om alle kosten te dekken (vrachtwagen, intern transport, aankoop voedselpakketten).  Mensen kunnen steunen op onze rekening BE36 7360 4546 5681 met als mededeling: steun Bulgarije.

Meer info: www.belgiummissionteam.com
ook te volgen op Facebook.