MEER DAN 3100 BEZOEKERS GENOTEN VAN DE KLANK VAN DA VINCI IN DE KEMPEN

Bekijk alle nieuwsberichten »

07-10-2019

 

Tussen 20 september en 5 oktober presenteerde Musica Divina in de mooiste abdijen, kerken en begijnhoven van de Kempen haar 6de festivaleditie. Onder het motto 'de Klank van Da Vinci' bracht Festival van Vlaanderen Kempen hulde aan Leonardo da Vinci! In samenwerking met IOK weerklonk opnieuw hemelse muziek in de Kempen. Met meer dan 3100 bezoekers kan het festivalteam terugblikken op een bijzonder geslaagde editie.

Musica Divina streek neer in negen steden in de Kempen om hulde te brengen aan Leonardo da Vinci als muzikant. Het was een hemels programma met 62 kunstenaars uit 11 verschillende landen, 11 concerten en 8 staande ovaties. De presentatie was in de handen van Klara(cory)fee Katelijne Boon.

Bezoekers konden bovendien genieten van rondleidingen, abdijmaaltijden, lezingen en de derde succesvolle editie van Poesia Divina. Daarnaast werd er de mogelijkheid geboden tot het bijwonen van de vespers in de abdijen van Postel en Tongerlo.

Naar jaarlijkse gewoonte kregen de musici geen bloemen meer na het concert, maar streekproducten. We bedankten hen met peperkoek van de abdij van Averbode, honing van de abdij van Tongerlo, speculaas van de abdij van Postel, Heistse Zwaantjes, Lierse Vlaaikes, Geelse Hartjes, chocolade Begijntjes uit Hoogstraten, speculaas uit Herentals en Turnhoutse Troefkes.

www.musica-divina.be