De Schranshoeve uit Vorselaar serveert steak met streken tijdens de Week van de steak-friet

Bekijk alle nieuwsberichten »

10-10-2019

 

De Schranshoeve heeft de leukste actie voor de Week van de steak-friet in de provincie Antwerpen. De horecawedstrijd is een initiatief van VLAM om horecazaken te belonen voor hun inspanningen om deze heerlijke Belgische klassieker in de kijker te zetten.

 

Van 10 tot 17 oktober organiseert VLAM voor de derde keer op rij de Week van de steak-friet. Want een stukje rundvlees van bij ons, da’s quality time op en rond de tafel en smaakt het best met familie en vrienden. Tijdens deze week profiteert de steak-friet van heel wat media-aandacht via radio, kookprogramma’s op tv en sociale media.

Rond deze themaweek organiseerde VLAM ook een horecawedstrijd, waar horecazaken uit de Vlaamse provincies hun leukste acties rond de Week van de steak-friet konden indienen.

 

Verloop van de wedstrijd

Iedere horecazaak kon zich inschrijven voor de wedstrijd. De deelnemers kregen tot vrijdag 27 september de tijd om hun leukste en origineelste acties rond de Week van de steak-friet in te dienen via www.versondernemer.be.  Uit iedere Vlaamse provincie werd één winnaar gekozen.

 

Prijzen

Bij iedere winnaar kocht VLAM een cadeaubon aan van € 200 voor 4 steak-friet inclusief dranken. De winnaars van de consumentenwedstrijd, die online en on air plaatsvindt op radio 2 gedurende de Week van de steak-friet, ontvangen één van deze cadeaubonnen.

Iedere winnende zaak wordt ook on air vernoemd op Radio 2 en hun website tijdens de momenten van de consumentenwedstrijd. Daarbovenop krijgen ze ook persaandacht voor hun zaak.

 

De winnaar

De Schranshoeve in Vorselaar heeft de leukste actie voor Antwerpen ingediend. Tijdens de Week van de steak-friet serveren ze 'steak met streken'. Tijdens deze week wordt de Zilversteak, een botermals stuk rundsvlees voor twee, extra in de kijker gezet. De leverancier van dit Belgisch stukje vlees is slager Jef Janssens uit Mol-Rauw, de Kempense Streekproduct.be-kampioen.

De Zilversteak wordt geserveerd met Postelgras, flinterdunne frietjes van Franken-Agro uit Postel, een rauwkostsalade met tomaatjes uit Hoogstraten en huisgemaakte mayonaise.

Klanten kunnen klinken op al dit lekkers met één van de 13 Kempense streekbieren op hun drankenkaart.

 

De consumentenwedstrijd vindt plaats tijdens Week van de steak-friet van 10 tot 17 oktober op de website van Radio 2 en on air tijdens het programma ‘Tussen Pot en Pinte’ op zondag 13 oktober tussen 13 u en 16 u.