Werken Olen-Centrum: Twee kruispunten dicht vanaf 21 oktober

Bekijk alle nieuwsberichten »

13-10-2019

 


 Vanaf maandag 21 oktober verandert de verkeerssituatie in Olen-Centrum. Het kruispunt Bulestraat-gewestweg N152 en het kruispunt Boerenkrijglaan-gewestweg N152 gaan dan dicht voor alle verkeer, ook voor zachte weggebruikers. Dit tot het einde van het jaar.


Welke werken vinden er plaats vanaf 21 oktober?

 

De aannemer voorziet ter hoogte van de kruispunten Bulestraat-gewestweg N152 en Boerenkrijglaan-gewestweg N152 nieuwe riolering en brengt de verdere afwerking in orde.

Ook de ‘knip’ in de verbinding met Sint-Maartenstraat wordt in deze fase definitief gemaakt. Deze knip betekent dat, zodra de gewestweg N152 terug toegankelijk is, gemotoriseerd verkeer de Sint-Maartenstraat voortaan niet meer kan in- en uitrijden vanaf/in de richting van de gewestweg N152 of Bulestraat. De marktkraampjes verhuizen naar het doodlopend kasseibaantje Dorp.

 

Hoe geraak je vanaf 21 oktober nog op jouw bestemming?


Lokaal verkeer -3,5 ton 
Het kruispunt Herentalseweg-N152-Ven wordt vanaf 21 oktober gedeeltelijk opengesteld. Vanaf dan kan je opnieuw de oversteek maken van Ven naar Herentalseweg en omgekeerd. De gewestweg N152 oprijden vanaf Ven of Herentalseweg blijft wel nog een tijdje onmogelijk. We volgen de situatie op en bekijken of er extra maatregelen nodig zijn.

Verder blijft ook de lokale omleiding voor -3,5 ton via (Industrielaan), Hezewijk, Herentalseweg, Voortkapelseweg, Kattestraat en omgekeerd gelden.

Tip: De handelaars ter hoogte van het dorpsplein, Bulestraat en omliggende straten blijven bereikbaar. Je kan je wagen achterlaten op het dorpsplein of in Bulestraat/Het Bremmeken en van daaruit te voet verder gaan. Je kan gebruikmaken van de tijdelijke oversteekplaats ter hoogte van Bakkerij Vanspringel.

Bereikbaarheid Drogebroodstraat en Boerenkrijglaan


Is Drogebroodstraat of Boerenkrijglaan je eindbestemming, dan rijd je deze straat best in en uit via Oevel en Oosterwijk.

Te voet of met de fiets


Verplaatsingen te voet of met de fiets blijven de beste keuze. Met de fiets volg je dezelfde omleidingen als deze voor lokaal verkeer -3,5 ton. Hier en daar kan je ook gebruikmaken van de verschillende trage wegen zoals het Slenterstraatje (trage weg tussen Kattestraat en Tramstraat), Binnendoor (trage weg tussen Tramstraat en Sint-Maartenstraat) en het Schoolpaddeke (trage weg tussen Bulestraat en Drogebroodstraat).

Moet je specifiek ter hoogte van de werken zijn? De aannemer voorziet een oversteekplaats ter hoogte van Bakkerij Vanspringel aan het kruispunt Drogebroodstraat-Dorp. Hier kan je te voet of met de fiets aan je hand de werfzone oversteken.

Lijnbussen


Voor reizigers die gebruikmaken van de bussen van De Lijn verandert er niets. De situatie blijft zoals in september, namelijk:

•Lijnen 305 (Leuven - Aarschot - Herentals - Turnhout) en 541 (Westerlo - Voortkapel - Herentals) volgen nog steeds in beide richtingen de omleiding langs Kattestraat, Herentalseweg en Hezewijk om richting Herentals of Geel/Westerlo te rijden.
•Lijnen 540 (Westerlo - Herentals) en 542 (Geel Industrie - Olen - Herentals) volgen in beide richtingen nog steeds een omleiding langs Industrielaan om richting Herentals of Geel/Westerlo te rijden.

Meer gedetailleerde info over de op- en afstaphaltes vind je op www.delijn.be.

 

Omleiding doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton


Ook voor doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton (lees: verkeer dat niet specifiek in Olen-Centrum moet zijn) verandert er niets. Voor hen geldt nog steeds de grote omleiding langs het traject Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken. Via de autostrade (E313 richting Antwerpen) kan je de werken mijden en via afrit Herentals-Oost verder rijden. Ook in de omgekeerde richting (E313 richting Hasselt) geldt deze route.