Handelshart krijgt vliegende start!

Bekijk alle nieuwsberichten »

16-10-2019

 

Cadeaucheques worden in bijna alle Herentalse zaken inwisselbaar

Handelshart, het nieuwe overleg- en medebestuursorgaan van Herentals waar alle handelaars en horeca-uitbaters van Herentals in vertegenwoordigd zijn, krijgt een vliegende start. De afscheidnemende middenstandsvereniging Thals vzw heeft immers beslist om haar resterende budgetten over te dragen aan Handelshart. Zo start Handelshart met een extra kapitaal van maar liefst 7.500 euro. Bovendien wordt door de goede samenwerking de continuïteit verzekerd, en kunnen waardevolle initiatieven van het voormalige Thals vzw georganiseerd blijven.

Op woensdag 16 oktober zet het stadsbestuur de leden van Thals vzw in restaurant De Repertoire in de bloemetjes voor hun jarenlange inzet voor het middenstandsbeleid in Herentals.

Schepen Yoleen Van Camp: “Thals vzw heeft zich jarenlang ingezet voor het handelsgebeuren in onze stad. Deze vzw was er al die jaren voor de vele Herentalse handelaars die waren aangesloten. Met initiatieven als de lente- en de herfstshopping, de Helemaal Herentals Cheques en de jarenlange organisatie van de braderij, hebben zij Herentals als shoppingstad op de kaart gezet. Zij verdienen het vandaag om in het centrum van de belangstelling te staan.”

Maar niet alleen de aangesloten leden en het stadsbestuur mogen zich gelukkig prijzen. Thals vzw heeft immers besloten een deel van haar opgebouwde spaarpot vandaag al over te dragen naar het nieuwe overleg- en medebestuursorgaan. Dit is een prachtig gebaar en het stadsbestuur is hier ontzettend dankbaar voor. Het stadsbestuur belooft dan ook een even grote inspanning te leveren, in de vorm van bijkomende cofinanciering aan de vzw Handelshart Herentals, door de inzet van stedelijk personeel en projectbudgetten. Zo kan Handelshart nu reeds van start gaan.

Cadeaucheques voortaan inwisselbaar bij handelszaken in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

Tenslotte is er ook nog goed nieuws voor iedereen die Helemaal Herentals Cheques heeft. Deze zal u voortaan kunnen gebruiken in bijna alle handelszaken van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Hoe dit zal gebeuren, wordt tijdens de installatievergadering van Handelshart Herentals vzw op 22 oktober in CC ’t Schaliken toegelicht.

Burgemeester Van Olmen: “We nodigen alle handelaars uit op deze startvergadering. Het wordt een avond om niet te missen. Ik kan al een tipje van de sluier lichten: er waren voor de bestuursfuncties zoveel kandidaturen dat we met een luxeprobleem zaten. Hoe we dat hebben opgelost, en wat we nog allemaal in petto hebben, en wie er naast Joris Wils, zaakvoerder van de Repertoire, zich nog voor Handelshart geëngageerd heeft, is voor 22 oktober zelf. Het is in elk geval hartverwarmend om te zien dat de handelaars en horeca zich op deze manier mee willen inzetten om van Herentals een bruisende stad te maken.”