Bank-contact: gezellige buren, gezellige buurt, gezellige stad

Bekijk alle nieuwsberichten »

19-10-2019

 

Hebt u de gevelbanken in Herentals al gezien? De uitklapbare banken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. De eigenaars van deze banken zijn onze bank-directeurs. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober nodigen zij u uit op een gevelbank in uw buurt. Dat doen ze onder de titel Bank-Contact. Tussen 10 en 16 uur kunt u er kennismaken met andere buurtbewoners terwijl u geniet van een hapje en een drankje. Bij elke gevelbank is er ook iets extra’s: muziek, een lokale kunstenaar of een speciale gesprekspartner. Bovendien maakt u kans om zelf een gevelbank of een mand vol lekkernijen te winnen!

Bank-Directeur AccordeonBank: “Ik woon nog maar net in deze wijk. Ik kijk er naar uit om alle buurtbewoners, jong en oud, uit te nodigen op mijn bank. Ik hoop heel wat nieuwe mensen te leren kennen”

Bank-contact is een sociaal-artistiek buurtproject dat wil inzetten op ontmoeting en dialoog tussen buurtbewoners in Herentals.

Schepen van welzijn, zorg en gezondheid Peter Bellens (CD&V) : “ We willen met dit initiatief vooral aantonen dat het ook anders kan en dat we in Herentals voor een warme stad willen gaan waarbij we een antwoord op onverschilligheid en afstandelijkheid willen bieden. Solidariteit en hulpbereidheid vergen geen grote inspanningen, maar worden goed zichtbaar in de kleine dingen die buren voor elkaar kunnen en willen doen. Het begint daarbij allemaal met ontmoeting onder de raam mogelijk te maken.

In Herentals zijn er dit jaar een aantal gevelbanken geïnstalleerd. Gevelbanken zijn inklapbare en demonteerbare banken. De banken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. De eigenaars van deze banken zijn Bank-Directeurs. Dit zijn inwoners, maar ook enkele stadsdiensten en organisaties.

Bank-Directeur VolksspelenBank:  “Wij hebben al een aantal buurt-feesten georganiseerd in onze woonwijk. Altijd heel gezellig. De gevelbank wordt hier heel vaak gebruikt, we hebben zelfs een deel-systeem voor onze gevelbank. Soms legt de ene buurtbewoner de plank, soms eens een andere”

Iedereen is alvast van harte uitgenodigd op de officiële inhuldiging van Bank-Contact. Het schepencollege geeft alvast het goede voorbeeld en huldigt de gevelbank van de bibliotheek in op zaterdag 19 oktober om 10.30 uur.

Bank-Directeur KoffiekletsBank: “Herentals is een gezellige stad. Toch merk ik dat mensen vaak in hun huizen blijven, of achterin de tuin. Een gevelbank zorgt ervoor dat je makkelijker contact maakt

.

U vindt de locatie van alle gevelbanken terug op www.wereldtals.be/bankcontact. Bank-Contact is een samenwerking van de stad, het Agentschap Integratie en Inburgering en GeKoro Herentals.