Missionaris Peter Gijs ontvangt 2332 euro aan subsidie

Bekijk alle nieuwsberichten »

21-10-2019


De Molse Missionaris en zijn parochieteam in Venezuela kregen zondag 20 oktober een cheque van 2332 euro aan subsidie van stad Geel. Het project kreeg deze subsidie omdat het werkt rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). De missionaris mocht de cheque in ontvangst nemen tijdens de missiezondag, waar ‘Vrienden van de kapel’ afscheid namen van hem. Peter vertrekt vandaag naar Venezuela en start zo met wat extra steun.


In de stad Valle de la Pascua probeert Peter Gijs de Venezolanen te ondersteunen en de armen toekomst en vooruitzicht te bieden. Het parochieteam in Venezuela heeft meerdere kleinschalige werkgroepen opgericht, die elk een project uitwerken zoals een parochieapotheek, voedselbedeling, cursussen naai- en herstelwerk, familiebegeleiding, Engels voor beginners, koken in sombere tijden... Deze projecten zijn verenigd onder de naam ‘La Milagrosa’ en vinden plaats in de armenwijk ‘La Concordia’ in het provinciestadje Valle de La Pascua. Ieder deelproject wordt deskundig begeleid door Venezolanen.


De Molse missionaris mag jaarlijks op heel wat steun rekenen van De 'Vrienden van de kapel'. Dat zijn regelmatige bezoekers van de kapel van sas 7 en hebben als doel het sociaal contact onder de leden te bevorderen. Twee jaar geleden kwam de groep in contact met Peter, nadat zijn vader Hendrik overleed. Peter werkte toen al als missionaris in Venezuela. Sindsdien ondersteunen de 'Vrienden van de kapel' zijn project en trekken ze een groot deel door fondsen te werven en activiteiten te organiseren. Dankzij hen is er een groot Geels draagvlak voor dit project.