11 novembervieringen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

Bekijk alle nieuwsberichten »

22-10-2019

 

Op maandag 11 november herdenken de oudstrijdersverenigingen op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen. Iedereen is van harte welkom om de plechtigheden bij te wonen. De dag begint om 8.30 uur in Morkhoven met een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats. Om 9.30 uur is er koffie in de sacristie.

In Noorderwijk zijn er vanaf 10.30 uur kransneerleggingen aan de Sint-Bavokerk en op de oude begraafplaats. Om 11.15 uur trekt er een optocht, onder begeleiding van Koninklijke Fanfare De Noorderzonen naar de nieuwe begraafplaats. Daar volgen kransneerleggingen op de graven van de oud-strijders en aan het monument ter herdenking van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt om 11.45 uur afgesloten met een receptie in café Sportwereld.

In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in kasteel Le Paige.