Snelheidsbeperking in Wiekevorstse Steenweg wordt opnieuw verlengd

Bekijk alle nieuwsberichten »

31-10-2019

 

In Wiekevorstse Steenweg werd vanaf 1 februari tot 31 oktober 2019 een snelheidsbeperking tot 50 km/u ingevoerd, als proefopstelling en in afwachting van het advies van de mobiliteitsraad.

 

Politie Neteland heeft ondertussen voor de hele politiezone, waaronder ook Herenthout, een behoeftestudie opgemaakt op basis van snelheidsmetingen en ongevallencijfers. Hieruit blijkt dat onder andere Wiekevorstse Steenweg in aanmerking komt voor trajectcontrole. Trajectcontrole is een methode om het naleven van de maximumsnelheid te controleren. Digitale camera’s controleren het verkeer op twee plaatsen die een zekere afstand uit elkaar liggen, en bepalen de gemiddelde snelheid op basis van de tijd tussen het passeren van de meetpunten.

 

De behoeftestudie werd, samen met de resultaten van een rondvraag bij de bewoners van Wiekevorstse Steenweg, tijdens de laatste mobiliteitsraad op 17 oktober uitgebreid besproken. Het resultaat hiervan is dat de snelheidsbeperking tot 50 km/u voor onbepaalde duur verlengd wordt mede in afwachting van een beslissing over de trajectcontrole en de eventuele invoering daarvan.