Een nieuw fairtrade verhaal voor Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar!

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-11-2019

 

 

 

Vanaf februari 2020 wordt Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar een webwinkel en brengt zij eerlijke handel nóg dichter bij haar klanten. Uittredend voorzitter Lien Coenen draagt bovendien de fakkel over aan een nieuw voorzittersduo, de ervaren Betty De Bie en Oda Van Looy.

 

Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar heeft het afgelopen jaar gezocht naar frisse ideeën om haar werking nieuw leven in te blazen. De start van een webwinkel, die heel wat praktische voordelen biedt in vergelijking met een “gewone winkel”, is een evidente stap om de eerlijke producten van Oxfam Wereldwinkels beter bereikbaar te maken. De Wereldwinkel kan dankzij een samenwerking met Wereldwinkel Kasterlee-Lichtaart-Tielen haar volledige gamma van fairtrade producten aanbieden. Klanten zullen eenvoudig online kunnen bestellen en ze kunnen hun bestelling op afspraak afhalen of laten bezorgen.

 

Bij een nieuwe werking hoort ook een fonkelnieuw bestuur. Voorzitster Lien Coenen geeft dit jaar de fakkel door aan niet één, maar twee enthousiaste voorzitsters. Kersverse voorzitsters Oda Van Looy en Betty De Bie waren van bij het begin bezielers van de Wereldwinkel van Vorselaar.  Bovendien kunnen zij blijven rekenen op de hulp van een ervaren team medebestuurders en een geëngageerde groep vrijwilligers.

 

Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar is sinds haar oprichting in 1992 een vaste waarde geworden in Vorselaar. Tientallen gemotiveerde vrijwilligers zorgen elke dag voor een bloeiende winkelwerking en zetten meermaals per jaar eerlijke handel in de kijker.

 

De Wereldwinkel betaalt een rechtvaardige aankoopprijs aan haar producenten uit heel de wereld. Zij zijn daardoor in staat om te voorzien in hun levensonderhoud, in goed onderwijs en in het realiseren van hun plannen. De Wereldwinkel staat voor kwalitatieve producten, met aandacht voor goede arbeidsomstandigheden en respect voor mens en milieu. Via diverse acties sensibiliseert de Wereldwinkel het publiek, de overheid en bedrijven rond rechtvaardige wereldhandel.

 

Betty De Bie en Oda Van Looy: “Dat is ook de basis voor de motivatie van de vrijwilligers én van de klanten. Dat je weet dat door jouw aankoop en engagement een producent een eerlijke prijs voor zijn product krijgt, geeft een gevoel van maatschappelijke betrokkenheid. Via de nieuwe webwinkel en de organisatie van verschillende evenementen willen we dat doel samen met ons hele team blijven verwezenlijken.”

 

Wie meer wil horen over dit nieuwe verhaal, is van harte welkom op 8, 9 en 10 november op de jaarlijkse geschenkenbeurs van de Wereldwinkel.  Heel het weekend kan je in Zaal Den Engel in Vorselaar proeven van de schoonheid en smaak van producten uit verre landen. In samenwerking met de Vorselaarse Noord-Zuidraad kan je ook genieten van heerlijk gebak én van een “restjesgerecht”, ten voordele van 11.11.11.

 

Op vrijdag 8 november vanaf 20 uur wordt de campagne feestelijk geopend met een gratis optreden en receptie. De campagne van 11.11.11 “Changemakers” wordt voorgesteld, gevolgd door een gratis muziekoptreden. Iedereen is van harte welkom.

 

 

Heb jij zin om het team van Oxfam-Wereldwinkels te komen versterken, of heb je andere vragen? Neem gerust contact op.

 

wereldwinkel.vorselaar2290@gmail.com

Oda Van Looy, tel. 0498 59 61 95

Betty De Bie, tel. 0477 46 52 07

Lien Coenen, tel. 0484 299 207


Op de foto in bijlage staan van links naar rechts: Uittredend voorzitster Lien Coenen, toekomstige voorzitsters Oda Van Looy en Betty De Bie