Tentoonstelling Zoektocht naar de Ziel van Lies Bulteel en Ann Geukens

Bekijk alle nieuwsberichten »

19-11-2019


Lakenhal Herentals
vrij-za-zo 14-17u nog tem 1/12/19


Een primeur in de Lakenhal van Herentals met de eerste samenwerking van Lies Bulteel en Ann Geukens. Hun Keramiek en Grafiek tillen elkaar naar een hoger niveau. Honderden bezoekers waren reeds getuige van dit mooie samenspel.

De Lakenhal werd nooit eerder ingericht zoals Lies en Ann het deden. Houten kaders bekleed met lakens geven de bezoeker de kans om te genieten van verrassende hoekjes en fotogenieke plaatjes.
In de grote en kleine zaal kan u genieten van uniek gekleurd porselein van Lies en zie je hoe Ann met een simpel beeld een hele wereld beweegt. In de trouwzaal staat de tafel gedekt met servies van Lies.

Volgens Schepen van Cultuur van Herentals, Jan Michielsen, is het de mooiste tentoonstelling die de Lakenhal al heeft gekregen.
Voormalig burgemeester, Jan Bertels, beschreef het als volgt: Een aanrader! Twee lokale artiesten die een prachtige, evenwichtige tentoonstelling hebben opgezet. Je ziel wordt positief geraakt, en wordt er positief rustig van. Klasse!

Lies Bulteel (1980) is sinds haar 30 jaar in de ban van klei. Haar eerste potje draaide ze op haar 8 jaar tijdens een Grabbelpas activiteit en is nog steeds in haar bezit. Vorig jaar studeerde ze af aan de academie van Heist-op-den-Berg met complimenten van de jury. De durf om porselein om haar wijze af te werken werd avant-garde genoemd. Haar creaties geven kracht weer en tegelijk een zekere kwetsbaarheid.

Tijdens het kunstproject Stormloop heeft Lies in de Serre van Koetshuis Le Paige op dansante wijze potten gedraaid, tot ontroering van menig toeschouwer.
Jaarlijks organiseert Lies een kijk&koop moment bij haar thuis. In de tuin en tuinkamer wordt haar keramiek op zijn mooist gepresenteerd. Deze zomer reeds voor de 5e keer.

Ann Geukens (1975) startte in 2005 aan de academie in Herentals met schilderkunst maar pas in de tekenkunst ontdekte ze haar ware identiteit als zelfbeeld kunstenares. Ann tekent vanuit haar eigen gevoel, struggles en durft haar rauwe ik te laten zien. Kwetsbare (zelf)beelden roepen veel gevoelens op en doen de kijker vragen stellen.
Haar voorliefde voor inkt en een antieke pen resulteerden in een sterk eindwerk op doek waarvoor ze tijdens een uitwisselingstentoonstelling te Cosne-sur-Loire te Frankrijk de publieksprijs mocht ontvangen.
Ondertussen volgt ze de opleiding grafiek. Monotype, droge naald op plexi, scraperboard en cyanotype genieten haar voorkeur.

Sinds vorig jaar heeft Ann een atelier in haar tuin waar ze haar passie doorgeeft aan kinderen, jongeren en volwassenen.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tem 1/12/19. De inkom is gratis.